16.07.2015 - USA: při teroristickém útoku zabiti 4 příslušníci námořní pěchoty

Útočník zastřelil čtyři příslušníky americké námořní pěchoty ve městě Chattanooga v americkém státě Tennessee. Během střelby, která se odehrála v místním středisku pro záložníky, zahynul i střelec. Podezřelý je jeden z místních obyvatel, čtyřiadvacetiletý Muhammad Youssef Abdulazeez.


Střelba byla hlášena dopoledne místního času nejprve z náborového střediska, které slouží několika složkám armády. Útočník vypálil podle svědků 30 až 50 ran na budovu a odjel autem. Nikdo nebyl zraněn. Za několik minut poté střílel ve středisku pro záložníky námořní pěchoty, které je od prvního zařízení vzdálené 11 kilometrů. Tam zabil čtyři lidi. Celý incident trval asi 30 minut.


Prokuratura oznámila, že čin vyšetřuje jako „akt domácího terorismu“


Zdroj: zpravy.idnes.cz
www.washingtonpost.com
edition.cnn.com
URL : https://www.valka.cz/16-07-2015-USA-pri-teroristickem-utoku-zabiti-4-prislusnici-namorni-pechoty-t183495#535954 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více