ARM - N-2 (lehký raketomet)

N-2
Ľahký raketomet N-2 arménskej spoločnosti Garni-ler. Raketomet s 12 hlavňami umožňuje používať termobarické rakety TB-1 (hmotnosť bojovej nálože 4,4 kg, kontaktný zapaľovač ZP-2), alebo trieštivo-trhavé rakety OG-7. Dostrel rakiet je 1300 m, celú salvu je možné odpáliť do 10 sekúnd. Lafeta umiestnená na nákladnom automobile GAZ-3308 umožńuje odmer +/- 30° od osi vozidla, námer -5°- 50°. Rakety dosahujú odchýlku v cieli max. 2,5 m v diaľke a 1 m v azimute. Zničujúci účinok má polomer 35 m.


Raketomet je zavedený do výzbroje Arménskych ozbrojených síl a je ponúkaný na export. Verejnosti bol raketomet prvýkrát predstavený na vojenskej prehliadke pri príležitosti 20. výročia nezávislosti krajiny



Zdroj: www.arms-expo.ru

ARM - N-2 (lehký raketomet) - N-2 na podvozku GAZ-3308

N-2 na podvozku GAZ-3308
URL : https://www.valka.cz/ARM-N-2-lehky-raketomet-t185812#542218 Verze : 3
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více