25.04.2016 - Změna postupu při znehodnocování zbraní

Dnem 8. 4. 2016 nabývá účinnosti prováděcí nařízení Komise (EU) 2015/2403, kterým se stanoví společné pokyny o normách a technikách znehodnocování střelných zbraní k zajištění toho, aby znehodnocené střelné zbraně byly nevratně neschopné střelby.
zahranicni.eurozpravy.cz
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/25-04-2016-Zmena-postupu-pri-znehodnocovani-zbrani-t190800#551452 Verze : 0

Diskuse

jen dodam, ze podle nize odkazovaneho clanku se nova pravidla pro znehodnoceni tyka i jiz znehodnocenych zbrani, ktere jsou v pripade prodeje ci nejake dalsi manipulace brany jako NEZNEHODNOCENE a tedy FUNKCNI ! Prodejem takovych zbrani by se clovek mohl dostat do pruseru ...


zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/25-04-2016-Zmena-postupu-pri-znehodnocovani-zbrani-t190800#551502 Verze : 0
To tvrdí idnes.
Proto jsem připojil ty přílohy.
Dle sdělení PČR: Počínaje tímto dnem (8.4.)jsou podnikatelé v oboru zbraní a střeliva při znehodnocování zbraní povinni dodržovat postupy stanovené Nařízením EU Jinak řečeno; zbraň, na kterou se vztahuje Nařízení EU, a jejíž znehodnocení bylo provedeno po nabytí účinnosti tohoto nařízení (8. 4. 2016 a později), bude považována za znehodnocenou pouze za předpokladu, že bude označena jednotnou „znehodnocovací“ značkou a bude k ní vystaveno osvědčení o znehodnocení.
Ověřující subjekt však příslušnými odpovědnými orgány České republiky doposud určen nebyl.

Za problematickou považuji poslední větu - tím, že nebyl v ČR určen ověřující subjekt, je de fakto znemožněno obchodování se zbraněmi znehodnocenými po 8.4.


dle Nařízení:


Článek 1
Oblast působnosti
1. Toto nařízení se použije na střelné zbraně kategorií A, B, C nebo D podle definic v příloze I směrnice 91/477/EHS.
2. Toto nařízení se nepoužije na střelné zbraně znehodnocené před dnem použitelnosti tohoto nařízení, ledaže jsou tyto zbraně převedeny do jiného členského státu nebo uvedeny na trh.

a uvádět na trh neznamená prodávat z ruky do ruky mezi soukromými subjekty
"do průseru" by se dostal obchodník, který by takovéto zbraně vyvážel do ciziny nebo distribuoval do tržní sítě v ČR
URL : https://www.valka.cz/25-04-2016-Zmena-postupu-pri-znehodnocovani-zbrani-t190800#551511 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více