Přeborník Vězeňské služby ČR

Champion of the Prison Service of the Czech Republic
Název:
Name:
Přeborník Vězeňské služby České republiky Champion of Prison Service of Czech republic
Název v originále:
Original Name:
Přeborník Vězeňské služby České republiky
Datum vzniku:
Date of Establishment:
2003
Datum zániku:
Date of Termination:
stále se uděluje
Komponenty:
Components:
- -
Klenot:
Badge:
- -
Klenot foto avers:
Badge Photo Obverse:
-
Klenot foto revers:
Badge Photo Reverse:
-
Popis:
Description:
Odznak PŘEBORNÍK VS ČR je
jednostranný. Uprostřed odznakové plochy, která má klasický tvar tzv. heraldického španělského štítu, je umístěn symbol Vězeňské služby ČR - váhy spravedlnosti zavěšené na meči tzv. římského tvaru obráceného hrotem vzhůru. Obrazová
plocha je doplněna v horní části vodorovným nápisem (písmena patkami dovnitř, výška 3 mm): PŘEBORNÍK.
V dolní polovině obrazové plochy je tzv. vročení, např. 2004 a pod ním je umístěn polokruhový nápis (písmena patkami ven, výška 2 mm): VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČR. Obě strany dolního polokruhového nápisu jsou doplněny svisle umístěnými lipovými ratolestmi (9 lístků zprava i zleva).
The badge of Champion of Prison service of Czech republic is one-sided. In the middle of badge, which has a classic type (so-called heraldic spanish shield) is placed a symbol of Prison service of Czech republic - weights of justice hanged on the sword (so-called roman type) turned up by peak. A picture place is completed in upper side by horizontal text (letters are orientated by serifs inside, height: 3 mm): PŘEBORNÍK (en:CHAMPION).
On the down side is the year of awarded (for example 2004) and under this is located half-circle text (letters turned by serifs out, height: 2 mm): VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČR (en:PRISON SERVICE OF CZECH REPUBLIC).
Both sides of down circle text are completed verticaly located linded sprigs (9 leafs on right and 1 leaf on left side).
Hvězda foto avers:
Fotografie:
Photograph:
Poznámka:
Note:
Jedná se o zvláštní ocenění (titul) udělovaný Generální ředitelem VSČR sportovcům z řad VSČR. Is the special award (degree) awarded by General director of Prison service of Czech republic to sportsmen from Prison service of Czech republic.
Zdroje:
Sources:
České vězeňství - JUDr. Josef Nejedlý - Praha, 2011
www.vscr.cz
URL : https://www.valka.cz/Prebornik-Vezenske-sluzby-CR-t192729#555421 Verze : 4
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více