Žandárstvo a četníctvo

Dobrý deň.
Chcel by som Vás poprosiť, či by ste mi nevedeli odporučiť literatúru na tému:


ŽANDÁRSTVA a ČETNÍCTVA v 1. ČSR a Slovenskom štáte, prípadne niečo poradiť v tejto problematike na koho sa obrátiť a podobne.


Veľi by mi to pomohlo. Ďakujem.


S úctou
Pato
URL : https://www.valka.cz/Zandarstvo-a-cetnictvo-t193505#557286 Verze : 1

Diskuse

Dobrý den, v letech 1997-2011 vyšly knihy Dějiny policie a četnictva od Pavla Macka a Lubomíra Uhlíře, nakladatelství Themis, případně Police History. První republikou se zabývá druhý díl. Teď koukám, že vznikl i třetí a čtvrtý díl, třetí je o době protektorátní a čtvrtý poválečné. Zda obsahuje i "Slovenský stát" nevím. Od stejných autorů je také kniha Dějiny obecních policií.
URL : https://www.valka.cz/Zandarstvo-a-cetnictvo-t193505#557296 Verze : 1
Mne by sa konkrétne jednalo 1. ČSR a Slovenský štát. Po vojne je už tej literatúria viac. Prípadne by mi pomohlo, ak by ste vedeli o nejkých člínkoch v časopisoch.
URL : https://www.valka.cz/Zandarstvo-a-cetnictvo-t193505#557312 Verze : 0
A ešte by ma zaujímal rozdiel medzi pojmami ŽANDÁRSTVO A ČETNÍCTVO, ak nejký existuje
URL : https://www.valka.cz/Zandarstvo-a-cetnictvo-t193505#557315 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více