13.01.2017 - Obama o rok prodloužil sankce proti Rusku

Americký prezident Barack Obama prodloužil sankce uvalené Spojenými státy na Rusko o jeden rok do března 2018. Tento krok může nově zvolenému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi ztížit případné zrušení sankcí poté, co Obama úřad 20. ledna opustí.
Při prodlužování protiruských sankcí, které měly vypršet v březnu 2017, Obama řekl, že ruská vláda, osoby a organizace, na které jsou sankce zacílené, „podkopaly demokratické procesy a instituce na Ukrajině a použitím síly ohrožují její bezpečnost, stabilitu, suverenitu, územní celistvost a mír". Kvůli tomu představují ruské akce „neobvyklou a mimořádnou hrozbu pro národní bezpečnost a zahraniční politiku Spojených států“.
Protiruské sankce Evropské unie mají vypršet v červenci. Podle Itálie a dalších členovů EU by mělo dojít k ukončení sankcí, a to zejména v případě, pokud dojde po Trumpově nástupu ke změkčení politiky USA vůči Rusku.
www.rferl.org
URL : https://www.valka.cz/13-01-2017-Obama-o-rok-prodlouzil-sankce-proti-Rusku-t196751#565829 Verze : 1

Diskuse

uz se tesim, az se zacne vypocitavat v kolika zemich USA za vlady Baracka Obamy "cilene podkopaly demokraticke procesy a instituce" ...
URL : https://www.valka.cz/13-01-2017-Obama-o-rok-prodlouzil-sankce-proti-Rusku-t196751#565836 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více