03.02.2017 - Francie: vojenská hlídka v Paříži zneškodnila ozbrojeného muže, jeden voják byl zraněn

Francouzští vojáci zneškodnili u pařížského Louvru útočníka, nejspíše teroristu, ten je napadl mačetou. Vojáci se zprvu snažili útočníka eliminovat hmaty a chvaty, ale poté co byl jeden z nich lehce zraněn, zneškodnili jej střelbou. Útočník měl během útoku křičet "Alláhu akbar". K Louvru přišel s minimálně jedním zavazadlem a bylo tak podezření, že by mohlo obsahovat výbůšné zařízení, pro prohlídce se však zjistilo, že neobsahovalo ani výbušniny, ani jiné zbraně. Jeho zdravotní stav zatím neumožňuje jeho výslech.
Mimoto byl zadržen další člověk kvůli podezřelému chování, ale jak se zdá neměl by mít tento s daným útokem nic společného.


Zdroj:
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/03-02-2017-Francie-vojenska-hlidka-v-Parizi-zneskodnila-ozbrojeneho-muze-jeden-vojak-byl-zranen-t197314#566953 Verze : 2
Útočník z Louvru, 29letý Egypťan Abdalláh Hamamí se rozpovídal o svém činu. Údajně nemá být členem žádné organizace, nikdo jen nemá řídit nebo s ním být v kontaktu a nikdo jej neměl navést jak sám tvrdí. Dále tvrdí že chtěl zničit některé umělecká díla jako odvetu za francouzské nálety v Sýrii. Mačety (mačetu), měl údajně jen na svou obranu (to se však zcela rozchází s tím co a jak se odehrálo). Egyptská vláda již tento teroristický čin odsoudila. V současnosti se Hamamího stav opět zhoršil, takže další jeho výslechy nejsou možné. Hamamí má trvalý pobyt ve Sjednocených Arabských Emirátech a do Francie přiletěl z Dubaje 26. ledna na turistické vízum.


Zdroj:
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/03-02-2017-Francie-vojenska-hlidka-v-Parizi-zneskodnila-ozbrojeneho-muze-jeden-vojak-byl-zranen-t197314#567419 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více