Hrdina století - František Fajtl

Diskuse

Hrdina století: Príběh beznohého válečného stíhače RAF Douglasa Badera


Zaujímavý a pútavý životný príbeh beznohého letca Douglasa Badera, ktorý sa ani po svojej tragickej nehode v roku 1931, pri ktorej stratil obidve nohy, nevzdal lietania. Naučil sa lietať s protézami a po vypuknutí vojny sa vrátil do služieb RAF. Bojoval v bitke o Britániu, velil peruti, neskôr wingu a zostrelil 22 nemeckých lietadiel. Nad okupovaným Francúzskom bol zostrelený a zvyšok vojny musel stráviť v nemeckých zajateckých táboroch, z ktorých sa dvakrát pokúsil utiecť. Po vojne pomáhal ľuďom s podobným osudom - invalidom a telesne postihnutým.
František Fajtl svojho spolubojovníka dobre poznal a veľmi si ho vážil. V tejto knihe čitateľom predstavil Badera ako človeka, ktorý by mal byť pre ľudí vzorom pre svoju silu vôle a schopnosť prekonať všetky prekážky aj napriek svojmu handicapu.
Celkom dobrá kniha, stojí za to si ju prečítať.

208 strán + 16 strán príloh (fotky), Naše vojsko 1994
URL : https://www.valka.cz/Hrdina-stoleti-Frantisek-Fajtl-t19763#73862 Verze : 0
Velmi poutavě psaná kniha, naprosto souhlasím s Elvisem, stojí i za zakoupení.
URL : https://www.valka.cz/Hrdina-stoleti-Frantisek-Fajtl-t19763#76182 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více