Troy (Trója)

Diskuse

Vyborny hollywoodsky film podla mojho nazoru popisujuci vojnu medzi greckom a trojov.Vyborne bojove sceny a vykony.Hraju Brad Pitt,Orlando Brandon,Peter O´Ţool
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#73904 Verze : 0
No mne to tedy moc nenadchlo, z původního příběhu moc nezbylo a celkově je to spíš klasický Holywoodský doják. Naštěstí jsem za to nevyhodil prachy v kině, ale viděl to doma.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#73918 Verze : 0
To je pravda, niektoré fakty z pôvodného príbehu boli dosť "pozmenené", mne to však v tomto prípade príliš nevadilo. Celkovo solídny veľkofilm, rozhodne lepší ako Kráľ Arthur. Ja som ho videl v kine a tie prachy neľutujem.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#74088 Verze : 0
Troja mne taky moc nenadchla. Chvílemi se to moc táhlo. Oproti tomu bojové scény byly již tradičně dobré.
Tak nějak jsem nezkousl roli Brada Pitta, coby Achillea. Spíše to byl Brad Pitt, než Achilles. Slušivý kostýmek, spousta detailních záběrů Pittova obličeje, no prostě pokoukáníčko pro ženské pohlaví.
Zase ale nemůžu tvrdit, že bych byl nějak extrémně zhnusen. Nadprůměrný film.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#74413 Verze : 0
Moc pěkný film.Nejvíc jsem se těšil a také mě to nejvíc nadchlo, kolik lodí jelo na Tróju.To bylo fascinující.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#74652 Verze : 0
To Michael Nav vsetky tie lode co sly na Troju boly dohrate graficky.ale tento film naozaj vitazil hlavne z toho ze tam hra Bratt Pitt,
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#75415 Verze : 0
troja je docela dobry film.jak jste tady mluvili o tech lodich tak by me jen zajimalo kam se ty lode vesli na tu plaz a hlavne me nejvice nastvalo jak ornando bloom musel trefit "achyla" zrovna do ty paty, zprominutim takovej jouza a von se trefi do ty jeho paty.ale fil byl pekne udelany prostredi kostymi muzika. no proste hollywood.nedavno jsem videl konobox a tam byli ukazky jak se natacela troja.byl tam ukazanej souboj mezi "achylem" a hektorem, no vypadalo to dost smesne, ale pak tam pustili jak to bylo na platne a to bylo uzasny.to by bylo asi k tomuto filmu.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#75424 Verze : 0
Františku visvadere, já vím že ty lodě byly dělaný na komplu.Nejsem tak blbý.Jenom jsem říkal že se mi to líbilo z celýho filmu nejvíce, kromě toho, jak si ten velkej prvně zalomil ten ším v noze a bojoval dál a pak jak si zalomil ten oštěp a ješte se s tím oštěpem oháně.To byl podle mě doopravdy borec.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#75659 Verze : 0

Citace - frantisek visvader :

Hraju Brad Pitt,Orlando Brandon,Peter O´Ţool



Dovolím si ty zkomoleniny opravit:
Hrají: Brad Pitt, Eric Bana, Orlando Bloom, Diane Kruger, Sean Bean, Peter O'Toole, Brian Cox, Julie Christie, Saffron Burrows, Brendan Gleeson, Nigel Terry a další.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#77097 Verze : 0
No mna Troja teda nenadchla. Po prve.........tolko lodi, kolko sa valilo k vylodeniu by nezohnali v tomto období v celom Grecku aj s Perziou a nie Ateny, ze by mali taku flotilu........
Po druhe............tie brnenia, ta vyzbroj greckej armady............páni, pre boha.......ved sme v Archaickom období, za taku vystroj by sa nemuseli hambit ani rimske legie v roku 100 n.l. Archaicke obdobie.......no to tak mec, nejaky stit a brnenie?...............co sa naslo, pozbieralo............
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#77511 Verze : 0
Měl to být spíš film, který nadchne a ohromý.Ne dokument.Filmy které se lidem líbí, bývají většinou s chybami.Ale chybami se člověk učí.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#78274 Verze : 0
to Michal Nav:
no to neberiem, ze ked ma film ohromit a zaujat, tak moze mat chyby.............ja od toho nechcem dokument, ale aby sa aspon trocha podobal vtedajsej realite. si predstav, zeby si pozeral film z obdobia dajma tomu bitky o Stalingrad pocas II. sv. vojny a sovieti by si pobehovali s AK 47..............o mozno by to pre neznalych bolo efektne, ale bol by to nezmysel.................a tka aj ked grecky vojaci maju vyzbroj a vystroj jak rimsky legionari v obdoby cisarstva..........?! No mne to pripada divne........? Tebe nie?
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#78280 Verze : 0
suhlas Michal Drobnak:uplne s tebou suhlasim ako celok je to dobre ale plne chyb samozrejme.Ako si si iste vsimol Michael Nav je clovek ktory je nadseny asi kazdym filmom.Zatial som nepostrehol ze by sa mu nieco nepacilo.Samozrejme ho nechcem urazat.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#79253 Verze : 0
to frantisek visvader:
dik za podporu, ale mensia oprava volam sa martin Laughing
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#79478 Verze : 0
Souhlasím s kritiky, Troja je nezapomenutelná jako znovuobjevený Schillemanův relikt a tak trochu nám s jinými novými objevy připomíná jak pravdivé jsou staré mýty a legendy ve světle nových odkrytí archeologie... herecké obsazení legendárních postav - zoufalé, Helena - nejkrásnější žena tehdejšího světa...? Achiles (totální omyl), Hektor, Paris, Odyseus - průměrní herci, průměrné postavy - zejména fyziognomie je úplně mimo, ten kdo kdy šermoval ví o čem mluvím - pupkatí starci v roli vojevůdců (králů), všichni válečníci té doby by měli být hráni přinejmenším kulturisty, nebo sportovci např. desetibojaři... předloktí a paže válečníků zacházejících dlouhé hodiny s mečem a kopím vypadají absolutně jinak...natož špičky - nejlepších z nejlepších - navíc při řeckém smyslu pro estetiku těla a tělesná cvičení vůbec - jak můžeme vidět na dochovaných kresbách z váz a nádobí...dokonce i ještě ve středověku jsou na kosterních pozůstatcích válečníků nacházeny zbytky šlach (svalových úponů) tak mohutné, že světší o naprosto nadprůměrné muskulatůře a pak zjizvení z mnoha bojů - bylo jistě běžné. Vždyť i na hlavě (lebce) tak osvíceného a kulturního vladaře jako byl král Karel IV z mnohem pozdější "civilizovanější" doby byly nalezeny mnohačetné rány po meči...
Trochu realistický byl alespoń Agamemnon (ovšem jen ve tváři dle dochované zlaté obličejové masky) ale i chováním...
Reálně snad vypadal jen trojský kůň - ale nepadl výrok - "Nevěřím Danaům ani když dávají dary...?" Probodnutí kopím jeho břicha.... Kde jsou hradby či brány které musely být kvůli jeho transportu částečně pobořeny...? Vše bylo opravdu hodně soustředěno na osobu Achilea alias Breda Pita.
URL : https://www.valka.cz/Troy-Troja-t19766#82821 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více