Duely na obloze - E.H.Sims

Diskuse

Duely na obloze, autor Sims E.H., nakladatelství MUSTANG s.r.o. Plzeň 1993
překlad Vladimír Vuško
odpovědný redaktor Jan Vaněk

Všechny varuji před touto sestavou překladatele a redaktorů Exclamation Je to skupina lidí, kteří zřejmě netuší, že letadlo má křídla, protože tak zoufale blbý překlad jsem skutečně již dlouho nečetl. Dá se předpokládat, že svůj výtvor po sobě nečetl nejen překladatel (nejednou začátek věty nesouvisí s jejím koncem), ale ani ti redaktoři, kteří by asi měli. Evil or Very Mad

Autor Sims si dal jistě velkou práci, aby našel a vyzpovídal úspěšné letce, prošlé skutečnými boji, na téma "jak jsme bojovali a dosahovali úspěchů".
Rozsah a téma knihy - vyprávění leteckých es DEU, GBR, USA o taktice leteckých bojů od WWII po Vietnam by bylo nepochybně přínosné. Soukromně - drze jsem doufal, že by se podle toho nechala létat taktika leteckých simulátorů 8.)

Bohužel je obtížné si představit, co vlastně v originále ten pilot říkal (překlad je tak nesmyslný, že nedává smysl, ani když si člověk podle popisu v knize ty létané formace kreslí). Takže znechucen knihu odkládám Sad. Četl jsem už ledacos, i od Mustangů, ale takový paskvil jsem ještě v ruce neměl! Evil or Very Mad

Ještě, že jsem to nekupoval, ale půjčil v knihovně!
URL : https://www.valka.cz/Duely-na-obloze-E-H-Sims-t19788#74084 Verze : 0
Táto kniha je asi povinnou výbavou každej knižnice Very Happy aj ja som ju tam našiel a zámer autora bol dobrý, popísať taktiky boja letecký es už od počiatkov letectva.
Ja som si nejaké taktiky zobral do Sturmovika, ale tam mi je to na nič, lebo keď nalietavam na stíhačky z hora väčšou rýchlosťou (tak by sa to malo robiť) mi to sekne a ja letím neviem kade Very Happy
Holt, škoda, že na tak špecializovanú literatúru akou je letectvo a letecký boj púšťajú prekladať "civilisti". Sad
URL : https://www.valka.cz/Duely-na-obloze-E-H-Sims-t19788#74087 Verze : 0
Jedná se skutečně o zmetek, který dokonce vyšel min. ve 2 vydáních, aneb hodně lidí skočilo na lákavý podtitul. I já jsem knihu koupil v mladické nerozvážnosti ještě za studiií na střední škole, aniž bych se aspoň trochu začetl nebo přelouskl nějakou recenzi.
URL : https://www.valka.cz/Duely-na-obloze-E-H-Sims-t19788#76119 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více