Identifikácia II

Diskuse

Som viac na tanky než na vlaky, ale toto vyzerá zaujímavo, čo by to mohlo byť?


www.thetankmaster.com


Je to bez bližšieho označenia (ak nepočítam označenie RAILROAD ARMORED AREA) ale zrejme to možno zaradiť k ruským (sovietskym) obrneným vlakom.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#74281 Verze : 0
Jednak je tam bližší označení (stačí si obrázek té cedule zvětšit a je to tam pod čísly 16 a 17 Smile )
Jde o dva vagony sovětské obrněného vlaku, na jednom jsou dvě stanoviště PL kanonů (asi ráže 37mm) a druhý je osazen věží s kanonem (asi tankový ráže kolem 76 mm) , mnohem zajímavější je záběr na vagon pro ničení tratí (při ústupu) který je zde www.thetankmaster.com
Bohužel v muzeu na Pokloné hoře není lokomotiva pancéřovaná a záběry na tepušku jsou jen zvenku .
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#74287 Verze : 0
Však som si to aj zväčšil Very Happy , len som si myslel, či tento vlak nemá aj nejaký názov či označenie. Radšej ostanem pri svojich tankoch Embarassed
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#74315 Verze : 0
On to právě není vlak ale jen dva vagony a při nejmenším ty protiletadlové jsou myslím používané dost běžně, takže těžko říci z kterého vlaku to je, mohu to zkusit zjistit, ale moc nadějí tomu nedávám (je to jako chtít podle fotky v muzeu určit s kterým autem jezdil nějaký vlek Smile )
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#74318 Verze : 0
Torzo pancéřového vlaku
Nejvíce se Vašemu vyobrazení sovětského pancéřového vlaku, blíží ruská internetová studie “Bronjepojezda v Vjelikoj Otječjestvjennoj vojnje 1941-45. Illjustraciji. Část‘ 5, Ris. 7“ s popiskou: "Bronjepojezd Krasnovostočnik v muzjeje Vooružjennych sil", zveřejněný na adrese www.ostpanzer.nm.ru


Vyobrazení na které se odvolává kolega “bitaxe“ pravděpodobně patří do kategorie oblíbeného ruského pojetí rekonstrukce hrdinných dějin VVV. Což docílili snadno, stačila trocha barvy a rozdělení výše jmenovaného exponátu moskevského muzea. Pravděpodobně tak vznikly dva nové piedestaly - z lokomotivy, památník pancéřového vlaku č. 659 “Koz‘ma Minin“ a ze zbývajících pancéřových vozů, památník pancéřového vlaku “Za rodinu“, Poklonnaja Gora u Moskvy. Usuzuji tak podle ruské studie: “Sovjetskije bronjepojezda pjerioda Vtoroj Mirovoj vojny“, zveřejněné na adrese www.ostpanzer.nm.ru - kde bylo s tímto názvem uvedeno šest pancéřových vlaků: č. 2, 4, 6, 11 (349) a 651.


Obdobné údaje jsou i v rusky psané knize I. Drogovozova - Krjeposti na koljesach: Istorija bronjepojezdov, kterou lze stáhnout v elektronické podobě ze stránky http://militera.lib.ru/tw/drogovoz1/index.html
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#76011 Verze : 0
to Jiří Tintěra: vďaka za odpoveď, ale najmä za super linky! Najviac ma za srdce (a za oči Very Happy ) chytil http://militera.lib.ru/cd/index.html. Prosto užasno! Zatiaľ som si stiahol a prečítal len jedny memoáre, ale pri tom neskutočnom množstve by som potreboval min. 30 hodinový deň a náhradné oči. Ešte raz vďaka.


BTW: nemáte náhodou CD ROM Sovietska vojenská encyklopédia, ktorý tam ponúkajú za celkom reálnych 25 USD, resp. História 2. sv. vojny za 50 USD? Vyzerajú obe (podľa obsahu), že by stály za to objednať.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#76204 Verze : 0
Existovalo i moře vlaků využívající přímo prvky z tanků, pominu-li nemecké PzZugy zbudou sovětské "Broněpojezdy" jako "Kozma Minin" "Stěnka Razin" "Ufa" a další. Na stránkách ostpanzer, konkrétně: www.ostpanzer.nm.ru
je vůz využívaný v prvních dvou další fotky jsou třeba na: www.tankmuseum.ru (pouze v anglické mutaci) mimochodem jsou to předělané a moc dobře, stránky "Kubinky". T-34 lze objevit i na dalších vlacích a to iv kombinaci s věžemi dalších tanků, například T-70, KV-2, T-28, T-35 a to jak na sovětských, tak na již zmiňovaných německých vlacích, jako unikát lze uvést věž T-34 vz.41 vyzbrojenou 45mm kanónem (fotky mám).
Pro začátek foto vagónu vlaku"Ufa"
Smola P.
Identifikácia II -


URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#77402 Verze : 0
P.S. Tady je jeden německý vagón s variací na téma T-34.


Foto via http://semboyan35.com/
Identifikácia II -


URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#77404 Verze : 0
Docela dobrý, mimochodem klidně jdou vložit i dvě až tři fotky do jednoho příspěvku Smile Ale fotky jsou fakt zajímavé, jen by spíš patřili do sekce pancéřové vlaky než do dělostřelectva.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#77420 Verze : 0
To Petr Smola ...vidím,že máte prehľad...ak by ste vytvorili samostatné témy zaoberajúce sa spomenutými typmi,tak sa i u mňa nájdu nejaké zaujímavé fotá.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#77432 Verze : 0
O tom obrněném vlaku "Ufa" má někdo více informací a nebo ještě nějaké fotky?
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#434067 Verze : 0
Vážený pane kolego,
nebyl problém vyhledat sovětský obrněný vlak Ufa na internetu, stačilo vložit do vyhledávače slova v uvozovkách: "Бронепоезд Уфа" a z Googlu vypadlo na 610 odkazů. Z nichž nejhodnověrněji vypadá životopis uvedený Brave Hamsterem v ruštině.


P. S.
Pro jedince neovládající čtení textů v cyrilici doporučuji použít příkaz: Přeložit tuto stránku.


Odkaz
http://brave-hamster.livejournal.com/31525.html
http://linur2.livejournal.com/142806.html
Identifikácia II - Náladový snímek noční střelby BP Ufa převzat z Popgun.ru.

Náladový snímek noční střelby BP Ufa převzat z Popgun.ru.
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#434090 Verze : 0
Moc děkuji Smile Přiznám se, že příkaz: Přeložit tuto stránku. Zcela určitě použiji Smile Patřím mezi jedince neovládající čtení textů v cyrilici Very Happy Jinak snímek noční střelby z BP Ufa vypadá velice působivě Smile
URL : https://www.valka.cz/Identifikacia-II-t19836#434148 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více