Co sem patří

Sem vkládejte údaje o vlečených, mobilních nebo stacionárních ze země odpalovaných prostředcích určených k úderům na pozemní cíle s doletem přes 1000 km, nezávisle na zemi původu.
Nezáleží na způsobu pohonu (raketový nebo proudový motor)


konvence zápisu
stát - označení prostředku


USA - SSM-A-14 Redstone
URL : https://www.valka.cz/Co-sem-patri-t20065#75374 Verze : 0
Vážení kolegové,
podle smluvních ujednání SALT-1 ohledně klasifikace zbraňových systémů jde o takové, které mají dosah více než 3 000 nm / 5 500 km. Jedná se o přímou vzdálenost mezi nejzazším místem na severovýchodě USA a nejzazším místem na severozápadě bývalého SSSR. Prostředky s dosahem od 1 000 km do 5 500 km jsou obecně označovány jako prostředky středního dosahu a nemají charakter strategických zbrojních systémů.
Samozřejmě tato charakteristika platí v úplnosti pouze pro ICBM, tedy mezikontinentální balistické řízené střely. Pro ostatní dva prvky TRIAD, tedy pro SLBM a pro SB jde o určité modifikace podle daných smluvních omezení.
Proto se domnívám, že v rámci tohoto subfóra by se měly vyskytovat pouze prostředky, odpovídající smluvním zásadám a předpokladům mezinárodních (americko-sovětských/ruských) smluv, tedy SALT, ABM a START.
URL : https://www.valka.cz/Co-sem-patri-t20065#180264 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy


Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více