01.06.2017 - Filipíny: přepadení hotelu, 36 mrtvých a na 54 zraněných

V hotelovém komplexu Resorts World Manila ve filipínské metropoli Manile, došlo ke střelbě a zřejmě i k několika explozím, při kterých mělo být zraněno několik lidí, nicméně údaje jsou zatím velmi strohé. K útoku se již přihlásil IS.


Zdroj:
zpravy.aktualne.cz
URL : https://www.valka.cz/01-06-2017-Filipiny-prepadeni-hotelu-36-mrtvych-a-na-54-zranenych-t201434#575755 Verze : 1
Dle nejnovějších informací, včetně té co poskytla prezidentská kancelář, se nejednalo o teroristický útok, ale nejspíš o loupež (nebo ještě pravděpodobněji jinak zatím nevysvětlitelný útok duševně narušené osoby), avšak z důvody otravy dýmem mělo zahynout nejméně 36 lidí a dalších nejméně 54 pak bylo zraněno, útočník měl spáchat sebevraždu, dle všeho tak učinil v pokoji číslo 510, kde si lehl do postele, přikryl se tlustou dekou, nejspíš se při tom i polil benzínem (či jinou hořlavinou) a zapálil se. Oheň či spíše dým pak měl mít na svědomí drtivou většinu obětí. Oproti původním informacím útočník nestřílel do lidí, ale do vzduchu a střelná zranění tak budou spíše od zbloudilých či odražených kulek.
Přihlášení se IS k útoku lze pak chápat pouze jako "reklamní akci" organizace k vlastnímu zviditelnění.


Zdroje:
zpravy.aktualne.cz
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/01-06-2017-Filipiny-prepadeni-hotelu-36-mrtvych-a-na-54-zranenych-t201434#575767 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více