07.06.2017 - Írán: teroristicky útok v mauzoleu a parlamentu, 12 mrtvých

Teroristický útok na budovu parlamentu a na mauzoleum ajatolláha Chomejního v Teheránu provedli zřejmě 2 skupiny po 4 útočnicích. K útoku se už přihlásil IS. Aktuální počet mrtvých je 12, avšak není zcela zřejmé, zda jsou v tomto čísle zahrnuti i vrazi. V parlamentu měli útočníci střelbou zavraždit 7 lidí a další 4 zajmout, poté měli být zneškodněni po několika hodinách policií. V mauzoleu byl zavražděn jeden člověk, posléze mělo dojít k výbuchu (zde se měli odpálit dva sebevražední atentátníci).


Zdroj:
zpravy.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/07-06-2017-Iran-teroristicky-utok-v-mauzoleu-a-parlamentu-12-mrtvych-t201583#576126 Verze : 1
K útoku, při kterém zemřelo 12 lidí a 39 osob bylo zraněno, se přihlásil Islámský stát.


Íránská zpravodajská agentura Fars, která má blízko k Revolučním gardám, obvinila z teroristických útoků v Teheránu Saúdskou Arábii. Připomněla, že krvavý útok byl spáchán dva týdny poté, co americký prezident Donald Trump navštívil Rijád, kde prohlásil, že Írán je sponzor veškerého terorismu a měl by být izolován.
www.novinky.cz
www.nytimes.com
URL : https://www.valka.cz/07-06-2017-Iran-teroristicky-utok-v-mauzoleu-a-parlamentu-12-mrtvych-t201583#576145 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více