10.06.2017 - Libyjské námořnictvo zmařilo transfer migrantů do Itálie

V sobotu došlo k incidentu mezi libyjskou pobřežní stráží a jednou z "humanitárních" lodí. Libyjské námořnictvo, které obviňuje některé nevládní organizace ze spolupráce s pašeráky, nařídilo jedné z humanitárních lodí, aby opustila libyjské teritoriální vody a nečekala na čluny s migranty. Na pokyn libyjské pobřežní stráže se pak asi 570 migrantů muselo vrátit na pevninu.
Proti zásahu libyjské pobřežní stráže (který byl zřejmě koordinován s italskými úřady) protestují nevládní organizace organizující tranfer migrantů z Libye.
Podle Úřadu Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky se od počátku roku dostalo přibližně 61 250 migrantů přes Středozemní moře do Itálie, dalších 1778 lidí zahynulo nebo je pohřešováno.
www.novinky.cz
www.libyanexpress.com
https://migrantsatsea.org/
URL : https://www.valka.cz/10-06-2017-Libyjske-namornictvo-zmarilo-transfer-migrantu-do-Italie-t201742#576449 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více