09.06.2017 - V Pivíně na Prostějovsku byly nalezeny ostatky německého vojáka

Při výkopových pracech v Pivíně na Prostějovsku, byly nalezeny kosterní ostatky německého vojáka z 2. světové války. Policisté po příjezdu na místo nálezu a jeho následném ohledání zjistili, že by se mělo jednat o starší záležitost a upozornili proto na nález archeology, ti poté zjistili, že jde opravdu o druhoválečný hrob. Spolu s ostatky nalezly 4 knoflíky z uniformy a několik nábojů do pušky, ty posléze zajistila policie. Dále byla u mrtvého nalezena i identifikační známka, tudíž bude možno po dohledání v archivu zjistit o koho konkrétně se jednalo a z jaké byl jednotky. Nebyly nalezeny jiné výstrojní součástky včetně např. přilby nebo pozůstatků bot.


Zdroj:
olomouc.idnes.cz
URL : https://www.valka.cz/09-06-2017-V-Pivine-na-Prostejovsku-byly-nalezeny-ostatky-nemeckeho-vojaka-t201774#576490 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více