24.06.2017 - Saudská Arábie zmařila útok na Velkou mešitu

Saudis 'foil suicide attack' on Mecca's Grand Mosque
Saudské bezpečnostní síly obklíčily dům, kde se skrýval útočník plánující sebevražedný útok na Velkou mešitu v Mecce. Ten se odpálil a sutiny zranily 11 osob včetně policistů. Bylo zatčeno 5 podezřelých osob.



Prameny:http://www.bbc.com/news/world-middle-east-40390010
URL : https://www.valka.cz/24-06-2017-Saudska-Arabie-zmarila-utok-na-Velkou-mesitu-t202175#577409 Verze : 0
Teroristický útok ve Velké mešitě v Mekce, 1 útočník zneškodněn, 11 zraněných
Saudskoarabským bezpečnostním složkám se podařilo zabránit útoku v jednom s pro muslimy nejposvátnějších míst - na Velkou mešitu v Mekce. Zatímco 5 útočníků včetně jedné ženy se podařilo zadržet, tak poslední šestý terorista zahájil na policisty palbu, přičemž bylo zraněno 11 osob, z toho 5 policistů. Poté dál odmítal se vzdát a nakonec se odpálil. Na teroristickém útoku se měly podílet tři skupiny. 2 se sídlem v Mekce a jedna se sídlem v Džiddě.


Zdroje:
www.ceskatelevize.cz
www.novinky.cz



Vážený pane kolego,
dovolil jsem si sloučit váš text s textem kolegy seh1.
Moderátor Jiří Tintěra
URL : https://www.valka.cz/24-06-2017-Saudska-Arabie-zmarila-utok-na-Velkou-mesitu-t202175#577410 Verze : 4
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více