26.07.2017 - Bomba v autě zabila 7 civilistů na severní Sinaji

Car bomb kills seven civilians in Egypt's North Sinai
Mluvčí egyptské armády oznámil, že v pondělí zahynulo 7 civilistů včetně dvou malých dětí při výbuchu bomby v autě při bezbečnostní kontrole v blízkosti města Arish na severní Sinaji. Armáda se pokusila zachytit výbuch tankem, který podezřelé auto přejel, ale bomba vybuchla až když tank odjel a zasáhla okolo stojící civilisty. Armáda oznámila, že v autě byli 4 ozbrojenci. Neuvedla, zda byli ještě v autě, když ho tank likvidoval.




Prameny: www.egyptdailynews.com
URL : https://www.valka.cz/26-07-2017-Bomba-v-aute-zabila-7-civilistu-na-severni-Sinaji-t203405#579597 Verze : 0
Posádce tanku se povedlo auto se 100 kilogramy výbušnin dostihnout a přejet těsně před tím, než by se dostalo do nejrušnější zóny u kontrolního stanoviště. Vůz následně explodoval i s trojicí teroristů uvnitř. Utéct do úkrytu před explozí se povedlo většině okolostojících civilistů. Sedm z nich, včetně dvou dětí, však výbuch nepřežilo.
Nebýt tanku, obětí by se staly další desítky lidí. Podle mluvčího egyptské armády tankisté zachránili až 50 lidí, civilistů i armádních příslušníků.
www.lidovky.cz
URL : https://www.valka.cz/26-07-2017-Bomba-v-aute-zabila-7-civilistu-na-severni-Sinaji-t203405#579621 Verze : 0

Diskuse

podle videa, ktere jsem mel moznost shlednout, nikdo z auta neunikl, nez ho tank rozjezdil. Vybuch bomby se ale zdal prijit az zpoza auta, nikoliv z auta samotneho, vybuch nastal v okamziku, kdy se od nej jiz tank a dva obrnene vozy vzdalovaly, vetsina civilistu dokazala sve vozy opustit a utect jiz v okamziku, kdy se auto velkou rychlosti k mistu priblizilovalo (k vybuchu doslo zhruba minutu pote).


PS. video je na facebooku dostupne na nasi strance, pokusim se to sem vlozit


URL : https://www.valka.cz/26-07-2017-Bomba-v-aute-zabila-7-civilistu-na-severni-Sinaji-t203405#579605 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více