17.8.2017 - USA spustily vlnu odstranovani pamatek na Konfederaci

USA se zaradila po bok nejvyspelejsich diktatorskych statu, ktere odmitly svou minulost a rozhodli se ji pretrit na ruzovo. Nedavno zniceny pomnik vojaka Konfederace dnes v noci nasledovaly dalsi pomniky v meste Baltimore, jedna se celkem o nasledujici


Confederate Soldiers and Sailors Monument on Mount Royal Avenue
Confederate Women’s Monument on West University Parkway
Roger B Taney Monument on Mount Vernon Place
Robert E Lee and Thomas J “Stonewall″ Jackson Monument in the Wyman Park Dell


hloupost, s jakou se demokraty rizena mesta pousteji do techto skutku je az zavadejici, vezmeme-li v uvahu, ze prave z Jihu Demokrate vzesli a prave diky nim byla obcanska valka tehdy vedena. Navic umele vyvolana spojitost mezi Konfederaci a ultrapravicovymi silami v USA je asi tak logicka, jako spojeni mezi luzou, ktera zapaluje a nici v ulicich, a normalnimi volici Demokraticke strany. I kdyz v poslednich dnech se o tom poslednim tvrzeni da s uspechem pochybovat. USA prestavaji byt zemi, ke ktere by se dalo vzhlizet, naopak, stavaji se zemi, ktere stoji za to se obavat, protoze hloupost se tam rozmaha exponencialni radou. Obama musi byt radosti bez sebe, jak se mu podarilo tuto zemi totalne rozesrat.


Zdroj: www.theguardian.com
URL : https://www.valka.cz/17-8-2017-USA-spustily-vlnu-odstranovani-pamatek-na-Konfederaci-t204454#581384 Verze : 2
Podle průzkumu agentury Ipsos, který zveřejnila agentura Reuters, si myslí 54 procent Američanů, že by měly konfederační pomníky „zůstat ve všech veřejných prostorech″, zatímco o opaku jich je přesvědčeno jen 27 procent. Devatenáct procent dotázaných na otázku týkající se odstranění pomníků jižanských vojáků a jejich velitelů odpověděla, že neví, jak s nimi naložit.
Názory dotázaných se lišily podle jejich politické a etnické příslušnosti. Zatímco republikáni a běloši byli spíše pro zachování památníků ve veřejném prostoru, příznivci demokratů a černoši byli spíše proti.
www.novinky.cz
URL : https://www.valka.cz/17-8-2017-USA-spustily-vlnu-odstranovani-pamatek-na-Konfederaci-t204454#581848 Verze : 0

Diskuse

... holt neomarxizmus v akci ...
URL : https://www.valka.cz/17-8-2017-USA-spustily-vlnu-odstranovani-pamatek-na-Konfederaci-t204454#581452 Verze : 0
„Národ, ktorý si neváži svoju vlastnú históriu, pomaly, ale isto stráca svoju identitu!“


Otázka je, či USA vôbec nejakú identitu mali.



Ale inak my by sme mali byť na podobné excesy zvyknutí. Za posledných 100 rokov sme to zažili myslím 4x (po rozpade monarchie, po nástupe nacizmu, po nástupe komunistov a nakoniec pri nástupe demokracie).
URL : https://www.valka.cz/17-8-2017-USA-spustily-vlnu-odstranovani-pamatek-na-Konfederaci-t204454#581467 Verze : 2
Nasralo mě to dost, ale trošku jsem se poptal a začínám je trochu chápat. Ten konfederační voják v Durhamu byl postaven v roce 1924 během období vzedmutí Ku-klux-klanu, kousek od hranice černošské čtvrti. Nebyl to pomník padlým nebo tak (ty se stavěly v 70-80. letech), ale vlastně jen připomínka černým, aby drželi hubu a krok. Že šel pryč beru. Jak, to ale ne.


Jinak chátra na obou stranách. Co taky čekat v době, kdy nedokázali najít lepší kandidáty na prezidenta než Hillary a Trumpa...
URL : https://www.valka.cz/17-8-2017-USA-spustily-vlnu-odstranovani-pamatek-na-Konfederaci-t204454#581470 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více