28.08.2017 - ČR: začíná mezinárodní cvičení Ample Strike

Na území České republiky dnes začíná mezinárodní vojenské cvičení Ample Strike za účasti více než 1300 vojáků a téměř 40 letounů a vrtulníků z 18 zemí. Oficiálně bylo cvičení zahájeno přílety účastníků a vytvořením velitelského stanoviště minulý týden, samotné cvičení začalo v pondělí ráno.
Cvičení je zaměřeno především na výcvik předsunutých leteckých návodčích. Scénáře cvičení popisují nejrůznější bojové situace, které jsou inspirovány zkušenostmi ze zahraničních operací a také reagují na současné celosvětové hrozby. Může se jednat například o boj v zastavěné oblasti, ničení pohyblivých cílů nebo třeba přepadení konvoje vozidel.
Cvičení ve vojenských výcvikových prostorech Boletice a Libavá a na leteckých základnách a letištích v Bechyni, Čáslavi, Náměšti nad Oslavou a Pardubicích potrvá do 12. září. Do cvičení se letos zapojí i téměř 100 příslušníků aktivních záloh.
www.lidovky.cz
http://www.lznamest.army.cz/ample-strike-2017
URL : https://www.valka.cz/28-08-2017-CR-zacina-mezinarodni-cviceni-Ample-Strike-t205100#582515 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více