12.10.2017 - Španielsko: nehoda letounu Eurofighter

Dnešného dňa o približne 12,09 došlo k nehode stroja Eurofighter Typhoon ktorý sa vracal z prehliadky ktorá sa konala v Madride, pri príležitosti celonárodného sviatku.
K nehode došlo v Albacete, blízko leteckej základne Los Llanos. Stroj vykonával priblíženie na pristátie a havaroval na neobývanú oblasť La Pulgosa. Na miesto dorazila Národná Polícia ako i ostatné záchranné zložky.
Pilot, kpt. Borja Aybar, z letky 14 (Ala 14) s dislokáciou v Sevilla pri nehode zahynul.
V ten istý deň sa na základňu dostavil predseda vlády Mariano Rajoy ako aj ministerka obrany María Dolores de Cospedal, aby osobne zistili stav veci, ako aj osobne vyjadrili sústrasť pozostalej rodine, ktorá sa medzičasom dostavila na leteckú základňu.


zdroj:
www.abc.es
www.elmundo.es

URL : https://www.valka.cz/12-10-2017-Spanielsko-nehoda-letounu-Eurofighter-t206176#584906 Verze : 4
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více