Identifikace pilotů dle podpisu

Diskuse

Dobrý den,
v roce 2007 jsem na Memorial show získal podpisy dvou mužů sloužících v RAF.
Chtěl bych zjistit, kdo byli tito muži. Na čem létali, případně jejich životní příběhy.
Jsem modelář a zvažuji stavbu modelu druhoválečného letadla, tak jsem si řekl, že by to mohlo být letadlo jednoho z těchto mužů, když už jsem se s nimi osobně setkal....
Dokážete je někdo identifikovat podle podpisů? Zkoušel jsem google, ale nic jsem nenašel:(


Předem moc děkuji
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-pilotu-dle-podpisu-t207016#586798 Verze : 0
asi


PALEČEK Vladimír, AC2, 788679, 311 Sqdn, voj.
* 03/07/24, Praha, Flight Mechanic A


zdroj: www.acr.army.cz


druhe jmeno neprectu, zda se mi jako Janda, 312, ale takoveho prislusnika v seznamu nevidim, vsichni jandove jsou z 311. Jenda tam neni zadny. Co by to jeste mohlo byt za jmeno?
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-pilotu-dle-podpisu-t207016#586807 Verze : 0
Děkuji za odpověď. Chápu to dobře, že pan Paleček byl členem mechaniků, jenž se starali o letadla?
Mohl by to tedy být Janda/Jenda nebo tak podobně z nějaké jiné perutě? Tzn. Byl některý Janda, Jenda který sloužil u RAF v té době(2007) na živu?
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-pilotu-dle-podpisu-t207016#586818 Verze : 0
mrknete do tech seznamu co jsem daval v odkaze, mela by to byt drtiva vetsina ceskoslovenskeho personalu RAF (ja s timto seznamem pracoval pri tvorbe webu pro film Tmavomodry svet, tehdy se to nejak davalo dohromady, pred tim byla dostupna jen verze letajiciho personalu, nikoliv mechaniku, tento seznam postihuje vsechny vojaky). Je to rozdelene podle pocatecnich pismen, Jandu je tam myslim nekolik, jeden padl jeste behem valky, dva se teoreticky dozit mohli, jsou tam uvedena data narozeni, takze zkuste posoudit, jestli to mohl byt nektery z nich. Jenda tam neni zadny, a podobna variace me uz netrkla, nevim, jestli treba to prvni pismeno muze byt neco jineho nez J?


a ano, pan Palecek byl mechanik
URL : https://www.valka.cz/Identifikace-pilotu-dle-podpisu-t207016#586819 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více