Informace o R-U uskupeních 1800-1870

Dobrý den, rád bych zjistil mnohem více o armádních uskupeních, kde sloužili moji předci. Jde o oblast především Karlovarského kraje (Kraslicko). Moje znalosti jednotek za Rakousko-Uherska jsou nevalné, a ani Google nikterak zvlášt nepomohl, tudíž směruji otázku na Vás. Moje "fakta" se opírají jen a pouze o záznamy z matrik, tudíž je to snad ještě více ztížené. Budu vděčný, za jakoukoliv odpověd, i třeba jen na jedinou otázku. Předem děkuji.





Jediné co by mohlo v tomto pomoci je to, že zde působila nějaká jednotka zeměbrany. Jmenovitě zde vidím Landwehr, 41. Batalion 73. Regimentu.



www.portafontium.eu
27.11. 1871 - Bublava


Arnold Johann, Drechsler in Schwaderbach N. 10 geboren daselbst No. 155, Reservmann des 30. Jäger Bataillons, eheliche Sohn des Josef Arnold, Zimmermanns daselbst und der Karolina geboren Riedl aus Plauen in Sachsen, die Mutter akatolish, der Vater katolish.






Zde bohužel nevím vůbec o zařazení Johanna k nějakému uskupení, ale rád bych aspon vysledoval u kterého regimentu případně mohl sloužit.



www.portafontium.eu
5.11. 1819 - Kraslice


Ernstberger Johann geburtig von Graslitz Nro 176 k. k. Artillerist eheliche Sohn des Josef Ernstberger Seilermeisters und der Katharina Müllerin aus Graslitz 105





Další otázku bych chtěl směřovat na uskupení jménem "k.k. Mathesen / legion de Mathesen", o němž bych také rád zjistil co nejvíce. Faktem je, že působilo v okolí Kraslic-(Markhausen, Glasberg, Pechbach) okolo roku 1780 spolu s uskupením "legion de Calenberg" a "legion de Kuntsky"
viz - Mathesen
www.portafontium.eu






Poslední otázkou bych se zeptal, zda-li nevíte o nějakém uskupení, které táhlo v průběhu (několika let?) z českých Budějovic, skrze Tachov až do Kraslic(či nějakého blízkého města). Mám zde vojáka, poté kordonistu, který byl podle záznamů v matrikách narozen v Budějovicích, vzal si ženu v Tachově a poté kolem roku 1795 skončil v Kraslicích a byl stále veden jako voják u nespecifikovaného uskupení.


www.portafontium.eu
Záznam o narození vnoučete


Sikorin Johanna, Tochter des selig Johann Sikor, k.k Soldat und der Maria Rosina Büttner von Silberbach
URL : https://www.valka.cz/Informace-o-R-U-uskupenich-1800-1870-t207025#586828 Verze : 3
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více