Uncovering the Lockheed Martin F-16 A/B/C/D - Danny Coremans

Diskuse

Uncovering the Lockheed Martin F-16 A/B/C/D, (číslo v edici 1), Danny Coremans, Nico Deboeck, DACO publications, 2001, Belgium, ISBN 90-806747-1-0, 30 Euro, 1139 Kč, 130 stran formát větší A5, paperback, křídový papír, celobarevná, odhadem zhruba 400 fotografií.


Kniha je souborem detailních fotografií typu F-16 Hornet, které jsou v mnoha případech unikátní. Výrazným kladem jsou popisky fotografií, které upozorňují na detaily, umožňující rozlišení jednotlivých modelů letounu nebo modernizačních programů na určitém stroji aplikovaných. Například jsou
podrobně zdokumentovány stroje programu MLU. Kromě fotografií exteriéru letounů jsou v publikaci i fotky kokpitu a také obvyklé výzbroje letounu, včetně zřídka focených navigačních kontejnerů a detailních zaběrů motoru a závěsníků. Jako bonus jsou všity i perokresby v měřítku 1:48.
Kniha ale neobsahuje téměř žádný text o F-16, fotografie a jejich popisky tvoří prakticky 100 % obsahu publikace.
Celkově je možno publikaci zhodnotit velice kladně. Kromě v publikacích tohoto typu obvyklého souboru fotografií, nabízí kniha i množství zřídka vídaných a zejména identifikovaných a popsaných fotografií, což často není zvykem.


Negativum je v podstatě jen cena - ta dosahuje zhruba tisíce korun.
Ještě je vhodné připomenout, že ve stejné edici vyšly obdobné knihy F/A-18, T-38 Talon a Eye on the Tigers. K dispozici například na www.valka.cz.
Hodnocení 10/10.
URL : https://www.valka.cz/Uncovering-the-Lockheed-Martin-F-16-A-B-C-D-Danny-Coremans-t21322#81394 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více