Russian Air Power - Yefim Gordon

Diskuse

Russian Air Power, Yefim Gordon, Alan Dawes, Airlife publishing 2002. ISBN 1-84037-240-0. 27 USD, 224 stran formátu větší A5, křídový papír, zhruba 200 fotografií.


Tato anglická kniha se zabývá strukturou ruského letectva a typy v něm používanými a to v jeho všech složkách - frontovém, dálkovém, PVO, námořním, armádním, transportním, výcvikovém. Každé složce je věnována jedna kapitola, ve které jsou stručně popsány hlavní používané typy a současný stav té které letecké armádní složky. Další dvě kapitoly se zabývají nasazením letectva ve dvou válkách v Čečensku a experimentálními typy. Text je psán zasvěceně, věcně. Negativem, kterému se ale nelze vyhnout, je v současnosti již určitá neaktuálnost textu, vzhledem k překotnému (a negativnímu) vývoji v ruských armádních složkách. Kniha se tomuto problému elegantně vyhýbá tím, že se příliš nezabývá detailní strukturou jednotek v letectvu (která se neustále proměňuje). Jako stručný průvodce současným ruským letectvem je publikace vhodná, samozřejmou podmínkou je dobrá znalost angličtiny. K dispozici například na www.amazon.com.
Celkové hodnocení 7/10.
URL : https://www.valka.cz/Russian-Air-Power-Yefim-Gordon-t21325#81399 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více