Nuclear Weapons of the United States - James N. Gibson

Diskuse

Nuclear Weapons of the United States - An Illustrated History, James N. Gibson, Schiffer publishing, 1996.
ISBN: 0764300636, 37 USD, 235 stran A4, křídový papír, pevná vazba, celobarevné, asi 500 fotografií.


Tato kniha patří mezi vzácné publikace zabývající se americkým jaderným arzenálem. Stručnými statěmi (u významnějších systémů jsou profily delší) jsou popsány veškeré zbraňové systémy používané armádou USA od pumy Little Boy, přes moderní mezkontinentální rakety až po jaderné demoliční nálože.
V knize jsou popsány mezikontinentální rakety (pozemní, námořní), letecké střely, volně padající pumy, taktické a operační rakety a střely. Kromě toho jsou popsány letouny určené pro nesení jaderných zbraní (bombardéry, taktické stroje) a ponorky. Zřídka vídané jsou kapitoly o protiponorkových zbraních, jaderném dělostřelectvu a zejména nukleárních demoličních náložich. Každé z probíraných pum, raket apod. je věnováno zhruba půl strany až několik stran textu (podle významu) a minimálně jedna fotografie, důraz je kladen na uvedení podstatných technických dat a nasazení ve službě.
Jako souhrnná encyklopedie s uvedením dat mnoha systémů je tato kniha velmi kvalitní kusem vhodným do knihovny zájemce o jaderné zbraně a vojenství vůbec.
K dispozici například na www.valka.cz.
Hodnocení 9/10.
URL : https://www.valka.cz/Nuclear-Weapons-of-the-United-States-James-N-Gibson-t21327#81402 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více