MiG-29 Flight Manual Declassified - Alan R. Wise

Diskuse

MiG-29 Flight Manual Declassified, Alan R. Wise, Schiffer publishing, 2001, ISBN 0-7643-1389-4. 25 USD, 150 stran, formát A4, křídový papír, paperback, černobílá schémata, barevná příloha 15 stran.


Tato anglická publikace se tváří jako překlad (s vyjmutím přílišných technických detailů) originálního ruského manuálu k MiGu-29. Kapitoly knihy, vložená schémata (i když přeložená) by svým vzhledem a angličtina knihy svou kostrbatostí napovídaly, že tomu tak skutečně je, originální manuál jsem v ruce neměl, takže přesněji to posoudit nemohu. Ovšem skladba knihy (viz níže uvedený seznam kapitol) vypadají jako běžný letecký manuál, i když výrazně zkrácený - například v porovnání s manuálem pro F-4 Phantom, který jsem použil pro srovnání.


Kapitoly knihy:
Operation limitations, Preparation for flight, Performance of flight, Combat employment, Emergencies in flight, Flight performance and aerodynamic features, Operation of systems and equipment.


V příloze je nafocen zejména kokpit a také střela R-60 a R-73. Hodnocení je tak vysoké zejména kvůli nedostatku podobných publikací o sovětských / ruských strojích v angličtině.


K dispozici například na www.amazon.com.
Hodnocení 9/10.
URL : https://www.valka.cz/MiG-29-Flight-Manual-Declassified-Alan-R-Wise-t21541#82316 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více