Pahorek z písku - Ray Rigby

Diskuse

Špičkové a klasické dílo anglického spisovatele - v druhém těsně navazujícím díle...vydalo nedávno nakladatelství BB art, v brožovaném výtisku...popis typicky britského pohledu na morálku a čest, včetně aplikace jejich soudního systému. Brilantní triller!!!
Druhý díl navazuje na první "Pahorek" popisem pohřbu na pahorku umučeného vězně -. Stevense a složitých machinací všech zůčastněných stran - do soudního procesu a v jejím průběhu. Za hrdiny v knize budeme však už navždy vidět Harryho Andrewse a Seana Conneryho jako hlavní protagonisty "štábního" Wilsona a "tankána" Robertse ze stejnojmenném filmu.
Přesto nás autor překvapí a to nejen bohatým rozvinutím stávajících postav ale také novými...přibudou noví trestanci a na konci - díky anglosaskému právnímu systému (v mnohém poučnému i dnes pro nás)
noví viníci... a ukáže se že se najde vždy ještě někdo kdo je horší než "vynálezce" pahorku - štábní rotmistr Wilson s 25-ti lety neposkvrněné služby...
Druhý díl končí tragicky - né však pro osoby z prvního dílu...
Klasika - nesmí chybět v žádné knihovně!!!!!!!!!!
URL : https://www.valka.cz/Pahorek-z-pisku-Ray-Rigby-t24240#90497 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více