Stůj nebo se netrefím

Diskuse

Česká komedie natočená v roce 1998.
Snímkem ve stylu francouských válečných komedií debutoval v roce 1998 režisér Jiří Chlumský.Scénář Jiřího Šebánka a Miloně Čepelky situuje zápletku do Čech na konci druhé světové války.Ve všeobecném zmatku prchají jednotky Wehrmachtu za západ, kolaboranti shánějí odbojářské zásluhy a váleční zlčinci raději rovnou mění totožnost.Tvůrci si pohtáli s diváckými stereotypy, když do rolí německých oficírů záměrně obsadili známé české herce:Jiřího Bartošku, Pavla Kříže a Vladimíra Brabce.
URL : https://www.valka.cz/Stuj-nebo-se-netrefim-t25311#92582 Verze : 0
Včera jsem film viděl, s tou podobností s francouzskými komediemi souhlasím, myslím si, že s tím hereckým obsazením mohl režisér (nebo scénarista) udělat více.
K obsahu - kolaborantů ani válečných zločinců jsem si nevšiml.
URL : https://www.valka.cz/Stuj-nebo-se-netrefim-t25311#92835 Verze : 0
Komedie při které se dá zasmát, kde lze souhlasit, že je zde podobnost s francouzskými komediemi. V ten okomažik co to však knim přirovnám, tak musím konstatovat, že ty francouzské jsou lepší. Mám-li si hrát na Cinemu, tak to hodnotím jako CSFD - 40%
URL : https://www.valka.cz/Stuj-nebo-se-netrefim-t25311#97202 Verze : 0
Valmy slaby odvar francuskej komedie.Nie vzdy herecke obsadenie zarucuje uspech ale mozno o par rokov to bude vyhladavana oddychovka
URL : https://www.valka.cz/Stuj-nebo-se-netrefim-t25311#98560 Verze : 0
Na Sedmou rotu to nemá.
URL : https://www.valka.cz/Stuj-nebo-se-netrefim-t25311#128471 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více