Akce Kalimantan

Diskuse

Film natočený v roce 1962 v dobách exportní expanze Omnipolu a komunistů do Indonésie. Spolupráce indonéských a československých filmařů dopadla katastrofálně. Prostinký děj - vzdušného výsadku rodících se sil nezávislé Indonésie do džungle na ostrov Kalimantan proti základně nizozemských kolonistů. Jednoduchá zápletka, nekonečně pomalé záběry kamery na "nekonečný" pochod džunglí s několika peripetiemi - až zoufale patetické postoje a výkony hlavních hrdinů zahrané ovšem hodně naivně.
Prakticky se na to dnes nedá dívat. Za zmínku stojí vynikající "štěk" skvělého herce - Martina Růžka, v roli bezohledného nizozemského kolonisty - velitele základny.
Režisér V. Sís musel být při natáčení hodně ve vleku svého indonéského kolegy S. Suryadarmy...
URL : https://www.valka.cz/Akce-Kalimantan-t26947#96133 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více