ZSU-57-2 v Lešanech ???

Diskuse

Zdar
Nevíte odkud vzaly Lešany exemplář ZSU-57-2?
A nebo jinak, koupilo Československo nějaké tohle ZSU?
URL : https://www.valka.cz/ZSU-57-2-v-Lesanech-t27064#87751 Verze : 0
Člověče, na to, aby byl od soudruhů z NDR nebo od těch, kteří přišli po nich, byl ve Kbelích příliš dlouho... Vzhledem k tomu, že na něm je pravděpodobně původní barva, tak by tam měl být i zbytek "obtisku" s kokardou NDR.
Co si pamatuji, tak NVA (v tomto případě nejde o Armádu Severního Vietnamu) dostávala techniku (včetně T-55, 72 atd) s "budíky", které zcela jistě nebyly v azbuce - na to totiž byli naši němečtí kolegové příliš...neradi ruštinu.... Pakliže se tedy nepletu (a byl jsem uvnitř) tak budíky jsou v azbuce - tedy konkrétně v téhle ZSU-57-2 stojící v Lešanech.
A teď babo raď - že by kus na vojskové zkoušky, podobně, jako to bylo s IS-3?
URL : https://www.valka.cz/ZSU-57-2-v-Lesanech-t27064#88123 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více