Pocahontas

Narodila se kolem roku 1595 jako dcera Powhatana, náčelníka stejnojmenného sdružení kmenů na území Virginie. Její pravé jméno znělo Matoaka, ale Angličanům se představila pod přezdívkou Pocahontas, aby se vyhnula případnému uhranutí. V roce 1607 zachránila život zajatému anglickému kapitánovi Smithovi, zakladateli osady Jamestown. Sama se později stala anglickým rukojmím za zajaté britské důstojníky.


V roce 1613 byla pokřtěna a dostala jméno Rebecca. O rok později se provdala za sira Johna Rolfa, soudce britské kolonie Jamestownu, a roku 1616 s ním odcestovala do Londýna. Žila u dvora krále Jakuba I. a jako lady Rebecca Rolfe získala při svých cestách po Anglii značnou popularitu. Krátce před plánovaným návratem do Virginie však onemocněla neštovicemi a 21. března 1617 v Londýně zemřela.
URL : https://www.valka.cz/Pocahontas-t27316#97581 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více