Jeep u čs. brigády

Diskuse

V knize Československá armáda ve Velké Británii je na straně 48 fotografie Jeepu Willis od Lehké brigádní ambulance se speciální nástavbou pro převoz raněných. Část fotografie je zakryta figuranty. Bylo by možné zde umístit celou fotografii, aby byla vidět celá nástavba? Předem děkuji.
URL : https://www.valka.cz/Jeep-u-cs-brigady-t28389#136557 Verze : 0
Na fotografii je jeep patřící do stavu oddílu polního četnictva OPČ. U Dunkerque používaly vozidla OPČ příslušníci Motopraporu k odvozu raněných z přední línie. Řidič jeepu byl židovské národnosti voj. Sidon a nahoře nad nosítky voj. Plaček. V pozadí německý bunkr na pláži Long Plage.
URL : https://www.valka.cz/Jeep-u-cs-brigady-t28389#137123 Verze : 0
Děkuji za fotku. Nevíte náhodou zde tato úprava se vyskytovala jen u brigády nebo se jedná o oficiální přestavbu. Eventualně není vice fotek této úpravy Jeepu? Zajímá mě to z důvodu stavby modelu.Děkuji předem.
URL : https://www.valka.cz/Jeep-u-cs-brigady-t28389#137324 Verze : 0
Bohužel s touto nástavbou mám pouze jednu fotku. Jeepy se na fotkách objevují málo, dle mého názoru nástavbu provedli v brigádních dílnách jako mnoho dalších úprav vozidel. Je ale možné že něco podobného používali i další jednotky. Fantazie našich vojáků neznala mezí a úpravy byli mnohdy dost kuriózní, tato je ale dosti praktická. Co se tíče markingu tak se dá poměrně dobře rekontruovat. Jednu z dalších volných vylepšeních zde dám k nahlédnutí. VF
Jeep u čs. brigády - přední okno je vylepšené bez příčky, zajímaví je nápis pod oknem.

přední okno je vylepšené bez příčky, zajímaví je nápis pod oknem.
URL : https://www.valka.cz/Jeep-u-cs-brigady-t28389#137353 Verze : 0
Děkuji za další fotku. Ten Jeep má na nárazníku notek, že? Ještě dotaz k sanitnímu Jeepu. Koukal jsem do knížky Jeep jede do války a tam je fotka jeepu ambulance se stejnou nástavbou. Takže se asi jednalo o oficiální úpravu. Dalo by se zrekonstruovat číslo na kapotě jeepu? Z fotky jde poznat pouze M553811?. Ty jedničky jsou dost špatně poznat, teda odhaduji, že jsou to jedničky a chybí poslední číslo. Co jsem koukal tak jeepy u brigády měly sedmimístná čísla.
Jinak děkuji za super knížku o uniformách, pořídil jsem si ji teprve nedávno a pořád se mám na co koukat. Těším se na vaše další knihy. Doufám teda že něco bude.
URL : https://www.valka.cz/Jeep-u-cs-brigady-t28389#137376 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více