Mk.83 AIR

Mk.83 AIR je puma typu HDGP. Je vybavena ocasním dílem BSU-85/B. BSU-85/B je plechová krabice obsahující padákobalónové brzdné zařízení. Po odhozu z letounu se působením aerodynamických sil z ,krabice, uvolní a za pumou nafoukne nylonový padákobalon. Pilot má možnost volby a shodit pumu bez aktivace tohoto zařízení, tedy s LD.


Ráže je stejná, o obou 1000 liber. Nárazový zapalovač může být nahrazen zapalovačem přibližovacím Pro používání na letadlových lodí, kde panuje drsné prostředí (otřesy, tepelné rázy od startujících letadel s motory na přídavném spalování) byla vytvořena verze BLU-110/B. Což je Mk.83 plněna méně citlivou výbušninou.


Rozměry Mk.83


délka: 304 cm
průměr: 35,7 cm
hmotnost trhaviny: 175 kg (udáváno i 202 kg) Tritonalu, Minolu II, nebo H-6
hmotnost celkem: 460 kg
URL : https://www.valka.cz/Mk-83-AIR-t28621#100577 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více