Letec Alois Vašátko – Adolf Vrána

Diskuse

Letec Alois Vašátko 1 087 dní odboje štábního kapitána letectva Aloise Vašátky


Pútavé rozprávanie životného príbehu letca, stíhacieho pilota a 1. veliteľa československého wingu Aloisa Vašátka, ktoré na pamiatku tohto významného človeka napísal jeho spolubojovník a priateľ Adolf Vrána. Kniha opisuje celý život Aloisa Vašátka z pohľadu človeka, ktorý ho veľmi dobre poznal a ktorý s ním roky slúžil a bojoval.


Kniha je plná osobných spomienok: útek z okupovanej vlasti, krátky pobyt v Poľsku, ťažké boje vo Francúzsku a hlavne pôsobenie v RAF, kde sa Alois Vašátko stal jedným z najvýznamnejších osobností československého letectva a mal rozhodujúci podiel na spojení troch československých squadron do vyššej organizačnej jednotky - československého wingu, ktorému osobne velil až do svojej tragickej smrti.


128 strán, nakladatelství Naše vojsko, Praha 1994
ISBN 80-206-0222-4
URL : https://www.valka.cz/Letec-Alois-Vasatko-Adolf-Vrana-t28690#100811 Verze : 0
Obálka knihy od nakladatelství Toužimský a Moravec které knihu vydalo v roce 2006
URL : https://www.valka.cz/Letec-Alois-Vasatko-Adolf-Vrana-t28690#289757 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více