Anglická kombinéza?

Je to nejspíše zimní pracovní kombinéza, barvy khaki. Má dvojité návlečné výložky, jednu náprsní kapsu, dvě boční kapsy a zároveň otvory pro přístup ke kapsám v kalhotách pod kombinézou. Kombinéza je podšitá látkou šedé barvy a v pase má zevnitř stahovací šňůrku. Na límci je přišit mosazný knoflík anglického typu, z čehož usuzuji, že se jedná o anglickou kombinézu. Přední kostěné knoflíky nejsou zřejmě originální.
Více na:
militaryinzert.wz.cz


Za info děkuji
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#101541 Verze : 0
Nejde někoho požádat, aby se podíval dovnitř? Měla by tam být nějaká všitá "cedulka" s označením.
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#101629 Verze : 0
Je nějak značená??? 99% anglických věcí je značených. Nikdy jsem na takovouhle kombinézu nenarazil,osobně a ani v literatuře. Podle mého názoru anglická není. Ale co to je,to ti schopnej říct nejsem.
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#101630 Verze : 0
Značení, razítko, nebo štítek jsem nenašel.
Nejsem zase tak, slušně řečeno, neznalý abych identifikaci nezačal hledáním označení a štítku Smile Jenže dost často to bývá odpáraný - co se týče anglických věcí.
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#101673 Verze : 0
Jo,jasný,jenže někteří lidé nevědí kde ty cedulky hledat. Například u anglické zimní kombinézy pro tankové osádky,kdo by ji hledal v rukávu? Jen ten,kdo to ví nebo není línej si přečít nějaké knížky. A anglické věci mají většinou krom všité cedulky ještě přejímací razítko(W "hrot šípu" D) s číselným kódem,ALE není to pravidlem.
Každopádně podle mého názoru anglická není. Sad
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#101764 Verze : 0
Tak nad tou kombinézou přemejšlím. Podívej se pořádně na tu podšívku,zvlášť jestli je ta podšívka všitá při výrobě nebo až dodatečně. Obdobné kombinézy se používaly u naší amády před i po 2.sv.válce. Ale meziválečná by neměla mít nárameníky.
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#101792 Verze : 0
Mám tu kombinézu z několikátý ruky Smile , ale byla prý donesena z vojny z naší armády někdy v padesátejch letech (to samozřejmě nevilučuje, že by mohla být anglická). Podšívka je všitá velice profesionálně a navíc rukávy jsou podšitý prošívanou látkou barvy khaki (něco jak bejvali vaťáky). S tím by se nikdo nedodělával.
Tak to bude asi ta česká poválka... Jak se tam dostal ten anglickej knoflík se můžeme jen domnívat...
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#102037 Verze : 0
Já to vím!!! Někdo ho tam přišil!!! Very Happy
Jo,asi to povalka bude.
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#102065 Verze : 0
Hezká dedukce Smile


Tak teď by to chtělo nějakýho odborníka na českou poválečnou armádu.
URL : https://www.valka.cz/Anglicka-kombineza-t28837#102066 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více