Psáno na tanku - G.J.Peněžko

Diskuse

Svěží a plné akce a děje - zápisky z prvních deseti dnů (od 22. června do 3. července) těžkých obranných bojů viděných průzorem "sovětského" tanku BT-7...východní fronta, autor hrdina SSSR, "zápisky" napsané údajně podle frontového denníku, jehož vedení bylo ovšem přísně zakázáno kterýmsi Stalinovým výnosem, jádrem knihy jsou vzpomínky na boje u Dubna nejprve na tančíku T-37 ...vozidla průzkumu, později jsou velmi dobré popisy bojů jednotlivých tanků KV a T-34.
Značně se vymyká "memoárům" kterými nás zasypávali překladatelé v dobách budování socialismu a komunismu...snad proto, že vyšly v NV už v roku 1949...
URL : https://www.valka.cz/Psano-na-tanku-G-J-Penezko-t29136#103196 Verze : 0
Tuto knížku (no spíš salátové vydání Laughing ) jsem četl před několika roky, ale je fakt dobrá ... pokud se ji někomu poštěstí na ni narazit vřele doporučuji.
URL : https://www.valka.cz/Psano-na-tanku-G-J-Penezko-t29136#103255 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více