Firma Henschel po 2. sv. válce?

Diskuse

zdar!můžete mi poradit? chtěl bych zjistit co dělala firma Henschel po válce. dík lombardo
URL : https://www.valka.cz/Firma-Henschel-po-2-sv-valce-t30072#108237 Verze : 0
Lokomotivy jako předtím.


A jestli myslíš Henschel flugzeugwerke, tak myslím, že komponenty k vrtulníkům.
URL : https://www.valka.cz/Firma-Henschel-po-2-sv-valce-t30072#115268 Verze : 0
Firma Henschell se po válce věnovala řadě aktivit. I oněm lokomotivám. Ale především se rozdělila. Mateřský závod pokračoval v produkci pozemní techniky, pro nový Bundeswehr vyráběl tanky a obrněné transportéry - např. Luchs, Marder, Leopard II... V r. 1999 vplynula do koncernu Rheinmetall.

Dceřinná firma Henschel Flugzeugbau se po válce zaměřila na nové technoloie - vrtulníky. Nejprve na licenční stavbu (např. Alouette II SE 3130 nebo Sikorski S58/H 34) pro Pohraniční stráž a Policii. Měla také generální zastoupení pro Německo letecké firmy Piper. Současně pracovala na vlastním vývoji zkušebních zařízení i vrtulníkových komponentů, obzvláště rotorů. Od r. 1970 nesla název Vereinigten Flugtechnischen Werke VFW a pro Bundeswehr zajišťovala mj. i servis převodovek jeho CH 53. V současnosti firma tvoří součást sdružení Eurocopter Deutschland GMBH.

Jméno Henschel dnes nesou 3 firmy:
Henschel Antriebstechnik - výroba převodovek a ozbených a šnekových převodů
Reimelt-Henschel Mischsysteme - výroba míchaček a know-how mísicích zařízení
Henschel Industrietechnik HandlingsSystems - produkuje především vybavení pro ruční manipulaci s materiály.

Jako perličku mohu uvést i fakt, že socialistická letecká společnost Interflug používala bývalé letišťní zařízení firmy Henschel na letišti Berlín Schönefeld.
URL : https://www.valka.cz/Firma-Henschel-po-2-sv-valce-t30072#220542 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více