Stíhací esa Korejské války

Diskuse

Stíhací esa Korejské války, autoři Dorr, Robert F., Lake Jon, Thompson Warren


Z anglického originálu "KOREAN WAR ACES",vydaného Osprey Publishing, London 1994 přeložil Jiří Gojda, vydalo NAŠE VOJSKO Praha v r.2003, IBSN 80-206-0685-8


Na 117 stranách hlazeného křídového papíru jsou vedle chronologického podrobného popisu leteckých bojů nad Koreou zejména kvanta doprovodných černobílých fotografií letadel a pilotů, s podrobnými popisky kvalitních (bohužel malých) fotografií.
Pečlivě vyvedená barevná příloha obsahuje bokorysy s podrobnými popisy 56 konkrétních letounů (většinou F-86, ale i MiG 15), je doplněna perfektními výkresy F 86 v měřítku 1:72.
Kniha obsahuje přehledné tabulky zúčastněných US útvarů s jmennými seznamy stíhacích es.


Nezanedbatelná část je věnována i sovětským útvarům, pilotům i samotnému MiG-15 a také korekci původního textu, až příliš "americky optimistického", z něhož vyplýval poměr ztrát 1:10.
Po ní se poměr snížil na 1:2 - samozřejmě ve prospěch USA.


Myslím, že tato kniha je velice pěkným příspěvkem k našim znalostem o letecké válce nad Koreou.
URL : https://www.valka.cz/Stihaci-esa-Korejske-valky-t30295#109624 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více