Vysoké kožené šněrovací boty

Pomůže mi někdo určit, zda-li tyto boty byly někdy zavedeny v některé z ozbrojených složek kteréhokoliv státu, popř. se jedná o čistě komerční záležitost? Vzdáleně připomínají prvorepublikové "kanadky" FS, ale nejsou tak vysoké a nemají tři přezky.


Uvnitř je (původně) bílá kožešina. Podrážka je naprosto ch*jová neboť je to hranolek bez paty a ještě k tomu s jakýmisi vlnkami namísto vzorku - nemusí však být původní. Každá bota má 2 x 4 hliníkové dírky pro tkaničky a 2 x 6 háčků pro totéž. Uzel s tkaničkami je kryt chlopní zapínající se na mosaznou přezku.
URL : https://www.valka.cz/Vysoke-kozene-snerovaci-boty-t30589#110844 Verze : 0
Já bych to viděl na nějakou "komerci" - ony ani ty "kanadky FS" nebyly předpisovou záležitostí, to že se používaly je jiná věc. I na fotkách jsou vidět financové s botama který maj dvě přezky, tři přezky, takže jaký si koupil, takový měl.
URL : https://www.valka.cz/Vysoke-kozene-snerovaci-boty-t30589#110885 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více