Anjouan - Ordre de ľEtoile ďAnjouan

Anjouan - Rad Hviezdy Anjouanu /Ordre de ľEtoile ďAnjouan /


Rád ktorý roku 1860 založil anjouanský sultán Said Abdalláh. Od roku 1896 bol prevzatý Francúzskom ako francúzsky koloniálny rad. Rad je záslužný rad udeľovaný za zásluhy o kolónie. Anjouan bol pôvodne sultanát na Komorských ostrovoch, ktorý bol v rokoch 1886 až 1975 pod francúzskou zvrchovanosťou.

Podľa vzoru francúzskej čestnej légie rozdeľuje sa na 5 tried:
- Veľkokríž / veľkostuha, hviezda /
- Veľkodôstojník / na krku a hviezda /
- Komandér / pri krku /
- Dôstojník / na stuhe rozeta, na prsiach /
- Rytier / na prsiach /


Stuha je bledomodrá po okrajoch dva oranžové prúžky.


Odznak tvorí osemcípa strieborná lúčovitá hviezda v ktorej stredovom okrúhlom medailóne je naspodku ležiaci polmesiac z ktorého je vztýčená dlaň nad ktorou je text v domorodom jazyku. Okolo medailónu je zelený prstenec v ktorom je francúzsky nápis Kráľovský rad hviezdy Anjouan - Komory / Ordre Royal de ľEtoile ďAnjouan - Comores /.
URL : https://www.valka.cz/Anjouan-Ordre-de-lEtoile-dAnjouan-t31207#112455 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více