VG 2 (Volksturmgewehr 2)

opakovací puška
K tejto zbrani sa mi zatial podarilo zistiť iba to čo je na popiske.
Nemecká náhradná karabína VG 2 , kal. 7,9mm
Zbraň je súčasťou depozitu trenčianskeho múzea.


Kto viete niečo viac neváhajte doplniť ma.
URL : https://www.valka.cz/VG-2-Volksturmgewehr-2-t31504#113771 Verze : 0
Hlavními zástupci pomocných zbraní vytvořených pro Volkssturm byly předchozí vzor VG 1 a Volkssturmkarabiner 98. V konečné fázi války vznikla však i řada dalších typů, mezi nimiž vedle opakovaček byly i samonabijecí karabiny, a dokonce i zbraně střílející dávkou.
Vyobrazený model VG 2 je v odborné literatůře téměř neznámy. Jde o opakovačku s otočným válcovým závěrem. Pouzdro závěru je z ocelového plechu, puška má jednoduché neregulovatelné hledí a zásobník od G 43. Hrubě zpracované zbraně pro Volkssturm prozrazuje již vzhled, součástky měly velké výrobní tolerance a opracovány byly jen jejích funkční plochy.
Nicméně by tyto zbraně neměly být podceňovány - byly střelbyschopné a na kratší vzdálenost i dostatečně přesné, výrobně byly jednoduché a laciné.

TTD:
Ráže: 7,92x57 Mauser
Délka: 1065 mm
Hmotnost: 4150 g
Zásobník: 10 nábojů
URL : https://www.valka.cz/VG-2-Volksturmgewehr-2-t31504#114268 Verze : 1
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více