Modificado

Diskuse

Mam ve skrini model Pz I modificado v 1/35 od ceske firmi histortic. Koupil jsem ho zalepeny a kdyz jsem se podival do vnitř zhrozil jsem se Sad od te doby jsem naneho nesahl az nedavno jsem zjistil ze tato verze s 20mm kanonem byla montována na podvozek Pz I Ausf.B a ne A jak je to e stavebnici. Dalsi rana pod pas ale pak mi kamarad nabidl ze mi da podvozek z Pz I B i s pasy Protoze ty jsou taky desivy. Tak jsem se rozhodl ze ho prece jen vyndam a postavim. A ted bych potřeboval nejaky fotky nakresy apod. a kdyby nekdo vedel kde slouzil krome Šp. občanské valky - jestli nekde slouzil to by se mi taky hodilo. Případne počet vyrobenych kusů - abych mel predstavu co vlastne stavim! diky!
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116311 Verze : 0
Myslím že přestavba byla na PzIA, bylo přestavěno jen několik strojů myslím že se přestavba dělala až v roce 1920 a šlo spíš o dílenskou úpravu než o tovární modifikaci. Republikáno údajně přestavěli několik kořistních PzIB podobně a nainstalovali do něj francouzský 25mm kanon, bohužel fotka na tuhle modifikaci není. na nacionalistickou je tahle z přehlídky.
Model HiPM (nebo Historic, jde o stejnou firmu) je opravdu mizerný ani ukrajinský model Master Box není o moc lepší a tomu českému se až nápadně podobá. Existuje ještě Tri Star odkudsi z Asie ale je otížně dostupný a mimořádně drahý.
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116330 Verze : 0
Osobně si myslím že asi moc nepůsobily, v době kdy byly k dispozici už boje končily, po pravdě si myslím (ale ber to jako osobní názor ne jako skutečnost) že se jednalo jen o jeden stroj přestavěný u jednotky. I ten kanon je zvláštnost jde o protiletadlový kanon dodaný italy a vůbec by mne nepřekvapilo kdyby se ta přestavba ve válce neuplatnila (na T-26 asi stejně nestačil) a místo ve věži na takovou přestavbu moc nebylo ani po zvýšení věže, navíc koncem války ukořistili nacionalisté mnoho T-26 které byly o hodně lepší.
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116349 Verze : 0
To brano : tak z tyhle fotky je to videt ze je to na podvozku Pz I A a ja se nekde docet ze to bylo na podvozku verze B ktera ma o jedno pojezdovy kolo vic! myslim ze to bylo v Obrnene technice I Nemecko a to mi to tam prijde vsechno hodnoceny tak objektivne a pak udeleji takovou chybu! Diky moc Very Happy Laughing
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116516 Verze : 0
Hoci Pejčoch hovorí o prestavbe všeobecne,ako o prestavbe Pz.Kpfw.I(nerozlišuje verzie),jeho prehľady celkovo ber s rezervou...
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116538 Verze : 0
Ne ne opravdu tu je v ty knzce i nakres na verzi B ted to drzim v ruce ale to je fuk stejne dik Wink
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116588 Verze : 0
Na nákres nedej, fotka je mnohem důležitější, nakreslit můžeš co si vzpomeneš, a Pejčoch je sice dobrý ale zdaleka ne přesný. Podle některých pramenů na B postavili podobnou konverzi republikáni (šlo o kořist a použili kanon 25mm) ale nikde jsem nenašel fotku a je otázka jestli se někdo neplete. Podle všeho to ani s tím kanonem nebylo nic moc a nebyl důvod to rozšiřovat, jiná věc je že to vypadá zajímavě.
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116595 Verze : 0
To bitaxe : Ók ja nic nenamitam az tolik se v tom zas nevyznam chtel jsem jen uvest veci na pravou miru ze to v te knize tak opravdu je, samozrejme ze foto je prukaznejsi Laughing Laughing Laughing
URL : https://www.valka.cz/Modificado-t32200#116604 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více