Brotherhood of war (Bratrstvo války)

Diskuse

the brotherhood of war (tae guk gi), tak prave jsem to dokoukal, objevil jsem to dnes jako novinku v pujcovne, i kdyz uz jen z korejske produkce na krabici jsem byl trochu nesvuj, pustil jsem to, a vysledek me velice mile prekvapil, urcite kazdy nadsenec zajimajici se o valky by to mel rozhodne videt, prostredi trochu pro film atypicke, resp neobvykle valky a to severni koreje proti jizni z pohledu samozrejme casti bojujici proti komunismu, i kdyz dej je protkam poutem dvou bojujicich bratru.............nic tomu neubira na zazivnosti a vyborne udelanych bojovych scenach, kterych je habadej a s velkou prehlidkou zbrani vsech razi, osobne hodnotim na vysoke urovni srovnatelne s vojinem rayenem atp, je to hodne dlouhy neco prez 2.5h.


Vsem vrele doporucuju.


ted se mvidel ze to slo uz i normalne do distribuce, lec to nikde nemuzu sehant.


ofiko web od filmu je zde http://www.sonypictures.com/movies/taegukgi/
URL : https://www.valka.cz/Brotherhood-of-war-Bratrstvo-valky-t34292#124802 Verze : 0
Perfektní film, snad kromě začátku jsem se ani minutu nenudil. Výborné vykreslení korejské války a některé momenty jsou fakt skvělé, například příchod vlajkové jednotky (mimochodem, existovalo něco takového?), bezmezné nadšení odjíždějící studentské domobrany, boje v Pchjongjangu, nástup čínských posil atd. atd., je toho hodně.
Mimochodem, taky bych přeložil Brotherhood of war jako Bratrstvo války, ale v české verzi jsou to Pouta války.
URL : https://www.valka.cz/Brotherhood-of-war-Bratrstvo-valky-t34292#136950 Verze : 0
A ještě pár věcí tak na okraj. Ke konci filmu, když bratr navracející se z nemocnice (teď si nevybavím jeho jméno) má přemluvit bratra, tak korejský velitel řekne něco v tom smyslu, že útok se musí provést ihned a mluví se tam o připravenosti letounů F-86 Sabre. Ale potom při samotném boji se objeví Corsairy. No tak nic, to není zase tak strašné. Nicméně, jedinou protiletadlovou zbraní, která se ve filmu objevila a snad i jediná na tom úseku frontu, byl protiletadlový kulomet (max. 14,5 mm, dokonce možná i míň). Ten dokázal sestřelit korzára tak šikovně, že dopadl na jeho vlastní pozici - slušná sebevražedná mise. Ale nevím, jestli by takové plivátko vůbec tenhle stroj dokázalo sundat, přece jen snad měl nějaký pancíř když dělal takové lety na podporu pěchoty.
URL : https://www.valka.cz/Brotherhood-of-war-Bratrstvo-valky-t34292#137102 Verze : 0
ja som teto film videl asi pred 3 mesiacmi, je to velmi dobrý a strhujúci príbeh dvoch bratov ktorých rozdelila vojna. proste užasný film a musím sa priznať že pri niektorých scénach som mal husiu kožu. každí kto to ešte nevidel by si to mal pozrieť je to perfekný film
URL : https://www.valka.cz/Brotherhood-of-war-Bratrstvo-valky-t34292#155843 Verze : 0
Niekoľkokrát je vo filme ukázaná nezmyselnosť celého konfliktu a i to ako človek postupom času mení svoje hodnoty, priority a zvyky (vo vojne hlavne k horšiemu). No a tie boje - ako býva v novších filmoch zvykom, myslím, že aj kamera bola od krvi...
URL : https://www.valka.cz/Brotherhood-of-war-Bratrstvo-valky-t34292#156779 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více