Francúzsko od 31.XII.1944 do kapitulácie Nemecka

Diskuse

Potrebujem údaje ako prebiehalo oslobodzovanie celého územia Francúzska od dátumu 31.XII.1944 až do konca vojny. S konkrétnymi armádnymi zoskupeniami na jednej alebo druhej strane a kde v ktorých miestach ich zastihla kapitulácia Nemecka. Bol by som veľmi rád ak by to bolo v časovom ucelení , deň po dni alebo dňoch, ktoré mestá, miesta, oblasti kedy a akou armádou a pod akým velením boli oslobodené, ako prebiehali boje aj s vojenskými mapami bojových situácii. Nenahnevam sa na takéto údaje aj o Taliansku. Prosím dodajte, kde to môžem nájsť. Dík.


(přesunuto z Osobností
kapa
)
URL : https://www.valka.cz/Francuzsko-od-31-XII-1944-do-kapitulacie-Nemecka-t35060#127689 Verze : 0
Priatelia viem , že nie je to jednoduché, ale v skutočnosti potrebujem niekoľko typov na www.stránkach, a nie je problém ani s jazykom, či to už bude vo francúzskom, nemeckom, talianskom, anglickom . Určiteže základné údaje mám , ale dopodrobna popísané osbodzovanie Francúzska a Talianska od dňa 31.12.1944 do 8.5.1945 som nenašiel na žiadnom link, ale rád si nechám poradiť. Totiž píšem jednu knihu o osudoch Čechoslovákov odsunutých do Nemecka, Rakúska, Francúzska, Talianska. Ak by ste mali záujem o môj e- mail : jozef50205@post.sk. Veľké ďakujem. Very Happy Shocked Very Happy
URL : https://www.valka.cz/Francuzsko-od-31-XII-1944-do-kapitulacie-Nemecka-t35060#128039 Verze : 0
Ono v tomhle datumu už nebylo moc co osvobozovat Smile


Něco najdeš v knize 1. divize Svobodné Francie - Yves Gras
URL : https://www.valka.cz/Francuzsko-od-31-XII-1944-do-kapitulacie-Nemecka-t35060#128749 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více