Aluminium Gunze

Diskuse

Tak jsem se rozhodl, ze prejdu na Gunze barvy. Jenomze tam nejak v rade Hobby nemuzu objevit zadny normalni Aluminium. Nejake Alu je v rade Mr. Color, ale ty (pry) nejsou vhodne pro stetec a ja nechci strikat kazdou stribrnou malickost... Co pouzivate vy? Neco jsem prehledl?
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#128395 Verze : 0
Zdárek... nedávno jsem řešil stejný problém. Mé řešení bylo celkem jednoduchá - T105 Mr.Retarded Mild - Zpomalovač schnutí Wink a používat kovy z ředy Mr. Color. Stejně ten zpomalovač použiješ i na jiné barvy.
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#128401 Verze : 0
Jo, zpomalovac je celkem jasny. Na strankach Gunze ale primo psali, ze Mr. Color neni pro stetcovani. Ovsem jestli ti to funguje, tak jdu taky do toho Smile. Diky.
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#128403 Verze : 0
Zpomalovač je právě pro Mr. Color... to Gunze zmiňuí i na stránkách... mimochodem NEFUNGUJE MI TO Laughing ale nenech se vystrašit... barvy, laky a zpomalovač mám totiž teprve objednané u MPM .. v úterý bych to snad měl dostat do rukou, ale i tak bude ještě chvíli trvat než to sám použiju.
Ale věřil bych klidně Gunzíkům, cituji: " Přidání cca 25% (objemových) přípravku Mr. RETARDER MILD do barvy Mr.COLOR zlepšuje vlastnosti barvy při nátěru štětcem."
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#128406 Verze : 0
Ta jo, ja to zkusim. Ale taky asi budu muset objednavat, takze to urcite zkusis driv Smile.
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#128408 Verze : 0
Pokud mohu doporučit, tak aby bylo dosaženo slušného výsledku při používání všech barev odstínů kovů je nutno je stříkat. Mluvím o Gunze, Alclad II, Testors a pod. Všechny tyto metalizery jsou určeny POUZE ke stříkání a štětkovat je prakticky nelze.
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#128510 Verze : 0
Ja som už niekoľkokrát robil s Mr Color Aluminum so štetcom ( Mig15 Mig19)a nebol absolútne žiaden problém - je dobré dať pod neho ten lak čo odporúčajú na ich stránke. Mr color má ale chybu že sa nedá lakovať ( ja ho aj prelakujem ale dá sa to iba štetcom a chce to hodne trpezlivosti ), ale po vyleštení vyzerá super. Nedávno som však videl na stránkach Gunze už niečo nové - nepamätám presný názov ale dá sa už aj prelakovať. Je dobré pozrieť stránku Gunze - sú tam aj návody a doporučenia
URL : https://www.valka.cz/Aluminium-Gunze-t35175#199149 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více