Jak na zimmerit

Diskuse

jak děláte zimmerit na členitých částech modelu průzory ..průchody poklopy ....
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-zimmerit-t35477#130639 Verze : 0
buďto použiju lept.nebo tmel.z leptu je to jednoduché používám eduard a ten pasuje vcelku dobře.u tmele nejdřív nanesu trochu na díl,plochým nástrojem(skalpel) roztáhnu do potřebného tvaru a vrstvy.následně vyrobím strukturu zimmeritu,buďto skalpelem nebo tenkým šroubováčkem.z tmele jsem zatím dělal jen jagdpanthera a ten má celkem jednoduchou kresbu,u tigera je to složitější.mrkni do model.kuchařky na tiger 1 steb by step duel,moc pěkně tam výrobu zimmeritu popisuje dusab.
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-zimmerit-t35477#130702 Verze : 0
jak silnou vrstvu tmelu použít dělal jsem nějaké pokusy a zdálo se mi to tlustý nebo "divný" dá se to nějak odhadnout?
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-zimmerit-t35477#130883 Verze : 0
to se dá těžko říct úplně přesně jak silná ta vrstva ná být.měla by být tak silná aby v ní byl dobře vidět ten tvar zimmeritu,ale né zas moc silná.u toho jagdpanthera jsem normálně tmel poměrně velkou silou stíral plochým skalpelem takže na modelu potom nezbylo skoro nic.zkusil jsem změřit lept.zimmerit má asi 0.2-0.3mm.podle mě by ten z tmele měl být silnější aby šlo lépe zobrazit kresbu zimm.tak něco mezi 0.4-0.6mm.
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-zimmerit-t35477#130901 Verze : 0
V reálu je to kolem 1 - 1,5 cm když si to přepočteš tak ti vyjde kolem 0,5 mm (lept je trochu moc plochý, ale na modelu vypadá dobře, Tmel vypadá (podle mého osobního názoru) líp a snáz se upravuje na "individuální charakter" konkrétního vozu.
URL : https://www.valka.cz/Jak-na-zimmerit-t35477#130905 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více