Panzerhandmine 3

Panzerhandmine 3 (PzHM 3)


-ruční magnetická protitanková mina


délka: 27 cm
průměr: 14 cm
celková hmotnost. 3 kg
hmotnost výbušniny: 1 kg
penetrace: 130 mm
-po odjištění nastává výbuch po 7,5 sekundách
URL : https://www.valka.cz/Panzerhandmine-3-t37141#139495 Verze : 0
Jde o málo rozšířenou zbraň vyvinutou na zakázku letectva pro jeho pozemní oddíly (protějšek Hafthohlladung 3kg)
K odpálení dojde sice opravdu po 7,5 vteřinách, ale ne od odjištění, nýbrž od vytržení třecího zapalovače. Po odjištění, které se provádí pootočením kroužku na horním konci nálože a vyjmutím knoflíku třecího zapalovače se pochopitelně nestane nic. Na spodní části je 6 magnetů které drží nálož na ocelovém podkladu, tyto jsou při přepravě kryty prstencem se třemi špičkami který slouží jednak jako ochrana magnetů a spodní části nálože (ta je z lisovaného papíru) a také v přépadě potřeby k upevnění nálože na dřevěné části.
URL : https://www.valka.cz/Panzerhandmine-3-t37141#139500 Verze : 0
jen pro informaci věc vypadá takhle (je to poměrně rarita) a obrázky jsem našel na : http://www.lonesentry.com/articles/panzerhandmine/
na obrázku č. 2 je dobře vidět zmiňovaný prstenec a magnety na spodní starně nálože. na obrázku č. 1 je vidět horní část se zajišťovací krytkou (pod ní je zmíněný třecí zapalovač)
URL : https://www.valka.cz/Panzerhandmine-3-t37141#139502 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více