Letecká válka v Iráku - Tim Ripley

Diskuse

Tim Ripley - Letecká válka v Iráku


Vydalo nakladatelství Baronet v Praze 2005
Přeloženo z anglického originálu Air War Iraq vydaného nakladatelstvím Pen and Sword Aviation, Barnsley v roce 2004
Český překlad Milan Hušek


Fotožurnalista Tim Ripley popisuje pomocí krátkých článků, rozhovorů a fotografií životně důležitou roli, kterou letectvo hrálo v poslední válce v Zálivu, jež svrhla vládu Saddáma Husajna. Dokumentuje úkoly, které mělo americké, britské a australské letectvo v jednotlivých oblastech bojiště. Popisuje mnoho misí, v nichž měla letadla za úkol přesným bombardováním zničit strategické cíle, podporovat pozemní jednotky, provést utajené výsadky, zásobovat bojiště a chránit vojenské jednotky i civilní obyvatelstvo. Objasňuje všechny formy letecké aktivity v chronologickém pořadí skutečných bojových událostí. První údery na Bagdád, obsazení Basry a rychlý postup na hlavní město jsou dokumentovány dramatickými záběry z první linie.
Kniha se nezabývá otázkou, proč Amerika, Británie a Austrálie šly do války proti Iráku.
V závěru knihy jsou zveřejněny tabulky ztrát vzdušných sil koalice a množství použité munice, včetně seznamu leteckých jednotek účastnících se této války.


Vřele doporučuji všem leteckým nadšencům a modelářům, protože fotografie v knize jsou opravdu skvělé a mnohdy ukazují odlišnosti markingu jednotlivých letounů účastnících se konfliktu.


Cena knihy: 379,- Kč
URL : https://www.valka.cz/Letecka-valka-v-Iraku-Tim-Ripley-t37541#141502 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více