Air America

Diskuse

Z čistě historického hlediska asi tenhle film valný význam nemá, ale přesto naráží na praktiky, které tajné služby běžně uplatňují, aspoň podle mého názoru... Co myslíte vy?
URL : https://www.valka.cz/Air-America-t38102#144358 Verze : 0
Podle mých informací společnost Air Amerika skutečně existovala (neověřeno). A vyzbrojování povstaleckých či jiných jednotek za peníze z nelegálních obchodů je jistě poměrně běžné. Ať už je organizuje nějaká tajná služba, nebo ať se tak financují terioristé.
Paradoxně - alespoň v dané době, byly k těmto praktikám náchylnější služby západních demokracií. Chruščov či Brežněv mohli zbraně financovat či pvěnovat přímo. nepotřebovali žebrat peníze od výboru kongresu, či jiné podobné instituce. Ovšem v případě, kdy bylo nutné provést hodně utajenou operaci menšího rozsahu, jistě se k tomu také uchýlili. Nelegálně získané peníze se jistě hůře vysledují a pokud je za ně nakoupena výzbroj z produkce jiného státu či bloku, než je podporovatel operace, hůř se na něj ukazuje prstem.
URL : https://www.valka.cz/Air-America-t38102#187324 Verze : 0
Režie: Roger Spottiswoode
Hrají: David Marshall Grant, Ken Jenkins, Lane Smith, Mel Gibson, Nancy Travis, Robert Downey, Jr.
Žánr: Komedie
Rok: 1990
Délka: 107 min.


No film se mě docela líbil. Sice opět "klasický Hollywood" , ale myslím , že an komedii je to ještě docela ucházející a koukatelné dílko. Zvláště přistání a vzlety z těch 30% svahů na kopcích!
URL : https://www.valka.cz/Air-America-t38102#226869 Verze : 0
Diskusní příspěvek Faktografický příspěvek
Přílohy

Přidejte se k nám

Věříme, že mezi Vámi jsou lidé s různými zájmy a zkušenostmi, kteří by mohli přispět svými znalostmi a nápady. Pokud máte rádi vojenskou historii a máte zkušenosti s historickým výzkumem, psaním článků, editací textů, moderováním, tvorbou obrázků, grafiky nebo videí, nebo prostě jen máte chuť se zapojit do našeho unikátního systému, můžete se k nám připojit a pomoci nám vytvářet obsah, který bude zajímavý a přínosný pro ostatní čtenáře.

Zjistit více